27. heinäkuuta 2010

Lentäen Prahaan

Linnun silmin upea Linna-alue ja keskellä Pyhän Vituksen katedraali


Prahaan pääsee useilla eri kulkuneuvoilla ja menopeleillä, mutta tässä jutussa puhutaan nyt lentämisestä.

Omatoimimatkailija varailee lennot ja hotellit netistä, varman päälle pelaaja ottaa valmismatkan eli  matkanjärjestäjän pakettimatkan, johon kuuluvat edellisten lisäksi esim. opaspalvelut ja kuljetukset kentältä hotellille sekä takaisin.

Omatoimimatkailijan sivustoja Prahan lentomatkojen varaamiseen ovat mm. seuraavat:

www.matkaporssi.fi
www.supersaver.fi
www.csa.cz
www.finnair.fi
www.okmatkat.fi
www.kaleva.fi
www.area.fi

.... sekä monia muita. Samojen sivujen kautta löytää myös hotelleja, tai lennot + hotelli.

Itse olemme käyttäneet pelkästään suoria lentoja Helsinki-Praha-Helsinki, koska lentoaika on 1 tunti 50 minuuttia, emmekä ole halunneet "hukata" aikaa vaihtoihin eri kentillä. Prahaan lentäviä lentoyhtiöitä on useita, mm. tšekkien oma CSA, Finnair ja Lufthansa. Itse ollaan tykästytty CSA:n palveluihin. Jotenkin vain tuntuu, että koneissa on hiukan enemmän jalkatilaa, joka taas tekee lentämisen miellyttävämmäksi. Yhtiön lentohenkilökunta on ystävällistä ja palvelu pelaa. Halvimmillaan itse ollaan lennetty em. suorin lennoin CSA:lla Prahaan 180 euroa per hlö ja kalleimmillaan 230 euroa per hlö. Hinta riippuu omasta matka-ajankohdasta.

Hotelleja voi varailla esim. seuraavien sivujen kautta:

www.hotels.com
www.supersaver.fi
www.pragueexperience.com

... ja monien muiden kautta. Suosittelen ensi kertaa Prahaan menevien ottavan hotellin keskustasta, mielellään läheltä Tasavallan aukiota (Námesti Republiky) tai Venceslauksen aukiota (Vaclavske Námesti). Tällöin on lyhyt matka kävellä vanhaan kaupunkiin  (Staré Mesto) ja Kaarle sillalle sekä Malá Stranan puolelle. Esimerkiksi Venceslauksen aukiolla metropysäkki Mustek on lähellä, samoin raitiovaunuliikenne Jindrisška-kadulla. Näillä pääsee liikkumaan hyvin ensialkuun ja tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin.

Prahaan tekevät valmismatkoja (sis. lennot, hotelli ja opaspalvelut sekä kuljetukset) mm. OK-Matkat, Aurinkomatkat ja Tšekkimatkat. Omasta puolestani voin suositella OK-Matkoja.

www.okmatkat.fi
www.aurinkomatkat.fi
www.tsekkimatkat.net

Jos olet varannut valmispakettimatkan oppaineen ja kuljetuksineen, sinua ollaan vastassa lentokentällä matkatoimistovirkailijan puolesta. Mutta jos olet omatoimimatkalla, seuraava on sinua varten: 

Lentokentältä pääsee keskustaan joko bussilla ja metrolla, tai taksilla. Bussi nro 119 lähtee aivan lentokentän edustalta ja sen päätepysäkki on vihreän metrolinjan Dejvická-asema. Tällä metrolla pääset aivan kaupungin keskustaan. Tämä on halvin vaihtoehto. Kertalippu bussiin ja vaihtona metroon maksaa muistaakseni 20 korunaa, aikaa kulkemiseen on reilu tunti. Osta ko. lippu jo lentokentältä, infopisteestä. Bussissa ei myydä lippuja. Lippu leimataan astuessasi bussiin. Pidä lippu tallessasi mahdollisia lipuntarkastajia varten. 

Mikäli käytät taksia, sen voi tilata etukäteen netin kautta. Lentokentän edessä on kyllä tarjolla maahan tuleville matkustajille takseja, mutta kaikkiin prahalaisiin takseihin ei voi luottaa; valitettavasti. Tällä tarkoitetaan matkan rahastusta. Kaikissa takseissa ei ole taksamittaria ja/tai taksikylttiä. Matkan lopussa voi tulla eripuraa matkan hinnasta kuljettajan ja matkustajan kesken. Siksi ehdottomasti suositeltavin prahalainen taksiyhtiö on AAA-taksi. Taksit ovat kokonaan keltaisia ja kolme isoa A:ta sivuovissa; ne tunnistaa kyllä jo kaukaa. Mikäli tällaisen bongaat lentokentän edustalta, voit hyvillä mielin siirtyä taksin kuljetettavaksi.


Prahalainen etana; taksilla olisit jo perillä !
Esimerkiksi www.lentokentta-praha.fi sivuston kautta voit varata taksin lentokentälle valmiiksi sinua odottamaan saapuessasi Prahaan, ja myöhemmin viemään sinut loman päättyessä takaisin lentokentälle. Taksin voi maksaa joko heti varauksen tehtyäsi netissä luottokortilla tai sitten käteisellä itse taksissa. Pidä kuljettajalta saamasi kuitti tallessa myös paluumatkaa varten. Hän tarkistaa sen takaisinmennessä. Ollaan käytetty tätä palvelua ja oltu tyytyväisiä. Suomenkielisiltä sivuilta saat tarkemmat ohjeet. Hinta on 22 euroa meno-paluu per hlö. Kuljettajat ovat lentokentällä sinua vastassa ison kyltin kanssa, jossa lukee nimesi. Kuskit puhuvat englantia. Myös turvallisella AAA-taksiyhtiöllä on diili hakea lentokentältä asiakkaita hotellille. Nämä kaksi vaihtoehtoa ovat turvallisia ja luotettavia, sekä hyviksi koettuja.

www.lentokentta-praha.cz
www.aaataxi.cz


Teksti: Omaa
SHARE:

4 kommenttia

 1. Ollaan taas menossa maaliskuussa Prahaan, minulle taitaa olla jo 16:es matka.
  Koska kyseessä on samalla hääpäivän juhlistaminen, niin varasin sviitin Metamorphisesta (oltiin häämatkalla ko. hotellissa myös). Kerron tämän siksi, että sain sähköpostilla kysymällä huomattavasti halvemmalla, kuin netin varaussivustoilta! Kaupan päälle vielä lentokenttäkuljetus ja skumppapullo! =) Eli rohkeasti vain kyselemään suoraan hotelleilta, etenkin jos majoitutte off-seasonina ja vähintään muutamaksi yöksi.

  VastaaPoista
 2. Säästö on siis meidän tapauksessamme yli 20%!

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkin: Onnea hääpäivänne johdosta ! Ja vielä sviitti varattuna samaisesta hotellista, jossa olette häämatkallanne olleet; aivan herkkua ; )

  Viestiisi ja siihen liittyvään asiaan viitaten olen samaa mieltä: jos vain jaksaa kysellä ja etsiä, varmasti voittaa rahassa. Ja tuolle "voitto-osuudelle" löytyy aivan varmasti käyttöä muun matkan suhteen, oli kyse sitten lennoista saatavista etuisuuksista tai hotellista. Kaikki on aina kotiinpäin.

  Me ollaan tuota samaista hommaa tehty täällä Suomen päässä eli ensin bongailtu hotellihintaa ko. hotellista esimerkiksi Booking.comin kautta, sekä itse hotellin omilta kotisivuilta. Tämän jälkeen ollaan soitettu suoraan hotelliin ja kyselty mihin hintaan myytte huonetta ja mikä on viimeinen, sekä alhaisin myyntihinta huoneelle ? Pienen keskustelun jälkeen yleensä tällöin ollaan saatu kelpo hinta majoitukseen liittyen. Ja, joka on ollut alhaisempi kuin em. hakukoneilla saatu hinta.

  Myös mainitsemasi ns. turistiajan ulkopuolinen aika kannattaa käyttää hyväksi eli kuten juuri nämä talviset kuukaudet tammikuusta maaliskuulle ovat varmasti Euroopan hotelleissa sitä halvempaa hintaluokkaa, mutta aivan hyviä kaupunkikohteiden tutustumisaikaa.

  Hintavertailu siis kannattaa ja näköjään tuo "suora yhteys hotelliin" toimii.

  Hienoa. Mukavaa & romanttista hääpäiväreissua teille kummallekin Prahaan !

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig