27. syyskuuta 2010

Čertovka ja Rakastavaisten silta


"Prahan Venetsia", Pirunpuro talojen ympäröimänä


Romanttisella Kampan saarella on soikea keskusaukio, maalauksellisia taloja ja puisto, joka on kunnostettu vapaaseen englantilaiseen maisematyyliin. 

Malá Stranasta Kampan erottaa Certovka, Pirunpuro. Se on Vltava-joen sivuhaara. Pirunpuron sanotaan saaneen nimensä lähellä asuneelta pirullisen pahansisuiselta pyykkäriakalta. Taloryhmää, jonka läpi Pirunpuro virtaa, kutsutaan Prahan Venetsiaksi. Pirunpurossa pyörii myös vanha myllynratas.


Vanha myllyratas


Pirunpurosta löytyy pieni silta, joka yhdistää Kampa saaren Malá Stranaan, lähellä John Lennonin aukiota, osoite Velkopřevorské náměstí (Suurpriorin aukio).  

Sillan rautakaide on täynnä pieniä lukkoja ja siltaa kutsutaankin Rakastavaisten sillaksi. Rakastuneet parit käyvät yhdessä laittamassa rakkautensa merkiksi sillan rautakaiteeseen kiinni pienen lukon ja heittävät sitten lukon avaimen jokeen. Tämä "Rakkauden lukko" yhdistää heidät ikuisesti yhteen; tai ainakin sillä hetkellä. Lukkoja löytyy sillankaiteesta satoja ja näky on melko hauska.

Rakastavaisten lukkoja sillan kaiteeseen kiinnitettyinä


Kampa saari on paikallisten, ja miksei myös turistienkin, suosima päivä- ja iltakävelykohde varsinkin viikonloppuisin. Kesäisinä päivinä nurmikentällä ja puiston penkeillä istuvat ihmiset eväineen ja nauttivat koiriensa kanssa leppoisasta hetkestä kiireisen kaupungin keskellä. Saari on mitä ihastuttavin paikka paeta liikenteen meteliä kauniiseen keskiaikaiseen miljööseen, Vltava joen varrelle.Tekstit: Omaa, sekä www.czechtourism.com ja Antti Helin (2004) Mondo matkaopas Praha
Kuvat: Omat

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig