27. lokakuuta 2010

Halloween in Prague

 
Prahan vanhat talot, mukulakivikadut ja salaperäinen tunnelma luovat hienon miljöön Pyhäinpäivän viettämiselle. Näyteikkunoissa loistavat pimeän tullen kurpitsalyhdyt ja kynttilät sekä erilaisia kummitusnukkeja roikkuu ikkunoilla ja ovien koristeina. Prahan historia pitää sisällään tarinoita keskiöiden kummituksista, murhatuista marttyyreista ja muista oudoista legendoista, joten se on hyvä paikka näiden juhlien järjestämiseen. 

Tässä muutama menovinkki Halloween-teemaan liittyen:

 29.10. Prahan TV järjestää Monster Ball Halloween Partyt paikassa nimeltä Club Kostel, osoite: V jirchářích 14, Praha 1. Liput maksavat 250 korunaa (n. 9 euroa). Paikalle odotetaan jopa 1500 juhlijaa. Pääesiintyjänä Tam-Tam orkesteri, joka soittaa Afrikan, Brasilian ja Kuuban rytmejä, mutta mukana häärii myös DJ omine musiikkeineen. Tarjolla kuulemma myös ilmaista ruokaa. Bileet alkavat klo 20:30. Muista puketutua teemaan kuuluvasti.30.10. lapsille tarjotaan Halloween Partyt Belushi Mosaic Housessa, osoite Odborů 4, Praha 2. Bileet järjestetään klo 12-15. Toivottavaa on, että osallistujat ovat pukeutuneet asiaan kuuluvasti ja paras puku palkitaan. Musiikkia, tanssia, karkkia ja herkkuja sekä erilaisia pelejä luvassa. Sisään otetaan 40 lasta, joten jos kiinnostuit, asiasta löydät lisää infoa tästä linkistä.

Samassa paikassa järjestetään illalla aikuisille omat Halloween-pippalot klo 19 alkaen. Tällöin tarjolla mm. murhamysteeri, musiikista vastaa live-bändi "Kuolleet sielut", paikalla myös DJ, ja jälleen toivotaan ihmisten pukeutuvan erilaisiin teemaan kuuluviin asuihin. Liput 150 korunaa eli n. 6 euroa. Juhliin on tehty oma drinkki ja ruokaa voi ostaa jos alkaa nälkä kurnia.

 
31.10. Prahassa järjestetään koko perheen tapahtuma, kurpitsanveistäjäiset, Prahan Kasvitieteellisessä puutarhassa eli tsekiksi Botanická zahrada, osoite Trojan alueella, Nádvorni 134, Praha 7. Kurpitsanveistäjäisten ohella tarjolla mm. kasvomaalausta ym. hauskaa lapsille ja lapsenmielisille.

31.10. Lapsille kasvomaalausta, kurpitsaleikkelyitä, ym. askartelua Hard Rock Cafe Prahassa. Jälleen toivotaan teemaan pukeutumista ja paras puku palkitaan. Ilmainen sisäänpääsy ja ilmaista juotavaa lapsille. Klo 12 alkaen sinne siis. Osoite: Dům U Rotta, Malé náměstí 3, (vanhan kaupungin torilta kulman takana).


2.11. Tsekeissä vietetään vainajien muistopäivää, joten silloin myös prahalaiset vievät haudoille kukkia ja kynttilöitä.


 

 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig