29. lokakuuta 2010

Ladislav Novák, suurrealistinen taiteilija & näyttely Prahassa

Mr. Hadlíz as a Plaything
for Those Condemned to Death
by Ladislav Novák


Ladislav Novák (1925 - 1999) oli tsekkiläinen suurrealistisen tyylin taiteilija. Lisäksi hän kirjoitti runoja. Vuosien 1941-1944 aikana hän opiskeli Prahassa, Kaarlen yliopistossa. Noiden vuosien aikana hän tapasi johtavia suurrealistisia taiteilijoita, joiden vaikutteita hän imi itseensä. Vuonna 1954 hän muutti Määrin kaupunkiin Trebiciin ja työskenteli siellä opettajana. Siellä hän myös pysyi kuolemaansa asti. Vuonna 1979 silloisessa Tsekkoslovakiassa kiellettiin hänen työnsä, mutta muualla Euroopassa hän piti useita näyttelyitä.


Museum of Kampa / Kampa museo iltavalaistuksessa Vltavan rannallaNäitä hienoja suurrealistisia maalauksia on näytteillä nyt Prahassa, Kampa Museossa 5. joulukuuta asti. Kampa Museo sijaitsee Kampa-saarella, joka on Pienen puolen eli Malá Stranan puolella, Vltava-joen rannalla. 

Näyttely sisältää 100 Novákin maalaamaa teosta. Museo on auki päivittäin klo 10-18. Mikäli käyt katsomassa vain Novákin näyttelyn, lipun hinta on aikuisilta 90 korunaa (3,65 euroa), mutta kannattaa samalla tutustua museoon muutenkin, tällöin lippu maksaa 220 korunaa (8,90 euroa). 

Lisää Kampa-museosta voit lukea aiemmin kirjoitetusta jutusta eli tämän linkin takaa.Museon omat kotisivut löydät tästä linkistä.Suurrealistiset maalaukset sopivatkin näin loppusyksyiseen ja pimeään vuodenaikaan. Mystisyys ja outous ovatkin omiaan Prahan salaperäiselle miljöölle, ja sopivat Malá Stranan sekä Kampa-saaren tunnelmaan. Joten suuntaahan askeleesi sinne, mikäli olet Prahassa näyttelyn ajankohtana !Teksti: Prague Post

Taulun kuva täältä: http://cafeirreal.alicewhittenburg.com/images/plaything.jpg
Museon kuva täältä: http://www.thetraveleditor.com/users/25/pictures/150/photo-s1-2.jpg
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig