21. lokakuuta 2010

Prahan ruokakaupoistaLiittyen edelliseen "Potraviny"-juttuun, kirjoitan muutaman sanasen Prahan ruokakaupoista noin yleensä. 

Prahasta löytyy suurien ruokakauppaketjujen liikkeitä sekä yksityisiä, pienempiä ruokakauppoja. Pääasiassa olemme asioineet itse juuri noissa ruokakauppaketjujen liikkeissä. Näitä ovat mm. Tesco, Albert ja Billa. 

Ruokatarvikkeet ovat tsekeissä noin 30-50 % halvempia kuin Suomessa. Jotkut tuotteet ovat samanhintaisia kuin meillä. Varsinkin leipä, leikkeleet, juustot ja maitotuotteet kuten jugurtit, ovat edullisia. Jugurteista pitäville kerron, että kannattaa ehdottomasti maistaa tsekkiläisiä jugurtteja. Ne ovat paksumpia ja kermaisempia kuin mitä meillä tehdään. Maitotuotteista löytyy hyvin viimeinen käyttöpäivä, ja muutenkin emme ole törmänneet itse ns. vanhoihin tuotteisiin elintarvikkeiden kohdalla. 

Leipätuotteet ovat yleensä irtonaisia ja ne laitetaan itse pussiin (näissä supermarketeissa). Tuoreita irtosämpylöitä saattaa saada 0,1 eurolla kappale. Pullan ja viinerien ystäville: kannattaa ostaa ja maistaa tsekkiläisiä viinereitä, joissa sisällä on suklaata; näitäkin saa irtonaisina todella edullisesti.

Juomavesi kannattaa ostaa kaupasta. Niissä on hyvät valikoimat; myös ns. vissyjä löytyy. "Perlivá"-teksti vesipullossa tarkoittaa kuplivaa eli kivennäisvettä. Samoin jos siinä lukee "Mineralni vody". 

Mitään tuotteisiin  liimattavia tarralappuhintoja emme ole löytäneet, tuotteiden kohdalla näkyy niiden kilo- tai kappalehinta ja varsinainen hinta punnitaan/lasketaan vasta kassalla kun olet maksamassa ostoksiasi. Yleisesti hinnat ovat hyvin nähtävillä, joten on helppo laskea päässään, paljonko ostokset tekevät kun nostelee tuotteita koriinsa tai kärryihin. 

Ruokakaupoista löydät myös oluet, viinit ja useimmissa taitaa olla myös vahvempaakin alkoholia myynnissä. Ostoksille tarvittavia muovikasseja on kassoilla, niitä saa kun vain pyytää.
Elintarvikkeiden ostaminen Prahan supermarketeissa on miltei samanlaista kuin täällä meillä koti-Suomessa, joten aamiaistarvikkeiden tai muiden ruokien osto on helppoa! Ketjujen supermarketit ovat auki aamusta iltamyöhään, sekä lauantaina että sunnuntaina.Teksti: omaa

Albert-kuva täältä: http://www.palladiumpraha.cz/files/uploaded//UserFiles/Image/shop_pictures/.%5B800-600%5D.albert.jpg
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig