21. marraskuuta 2010

Minna Pyyhkälän valokuvia näytteillä Prahassa 10. - 24.11.

Minna Pyyhkälä ja eräs työnsä - kuva täältä


Suomessa syntynyt taitelilija Minna Pyyhkälä, asuu Prahassa. Hän muutti lapsena USA:n Bostoniin, jossa hän varttui ja myöhemmin asui myös New Yorkissa. Eurooppaan hän palasi 23-vuotiaana ja asettui asumaan Prahaan.

Minna Pyyhkälä kuvaa kuvissaan ohikiitäviä tai näennäisiä hetkiä, ja kuvat ovat melko teatraalisia. Nyt Prahassa avoinna oleva näyttely on nimeltään "Velvet 17" ja siellä on näytteillä Pyyhkälän lisäksi seitsemän muun valokuvaajan kuvia. Valokuvat kuvaavat Tsekin aikaa kommunismista vapautumiseen sekä sen jälkeiseen muutokseen, ja se on osa Samettivallankumouksen 21. vuosipäivää. Minna Pyyhkälän oma veli on sokea, joten näytteillä on häneltä 13 isoa musta-valkoista valokuvaa, joissa kuvattavina ovat olleet tsekkiläiset näkövammaiset. Tsekeissä näkövammaisilla on edelleen vaikeuksia työllistyä tai edetä työurallaan, toisin kuin monissa muissa maissa.

Jos kiinnostuit, pidä kiirettä, sillä näyttely on auki enää marraskuun 24. päivään asti.

Näyttely löytyy Superstudio Bubenskásta, jonka osoite on Bubenská 1, Praha 7 (Holesovicén kaupunginosaa). Pääset sinne metrolla: punainen linja, pysäkki Vltavská tai raitiovaunuilla 3 ja 26. Superstudio Bubenská avoinna päivittäin klo 11-19. 

Tekstivinkki: Prague Monitor
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig