Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

6. marraskuuta 2010

Museum Hracek eli Lelumuseo


Kuka sanoi, että lelut ovat vain lapsille ? 

Museum Hracek eli Lelumuseo (Toy Museum) Prahassa on näkemisen arvoinen käyntikohde kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Prahan Lelumuseon sanotaan olevan maailman toiseksi suurin lelumuseo. Entisajan lelut saattavat lumota siis aikuisenkin. Leluja on kahdessa kerroksessa alkaen Kreikan muinaisista ajoista ja päättyen Barbeihin.



Heti ensimmäisessä vitriinissä on esillä ranskalaisen leluteknologian ihme: vedettävä uiva nukke vuodelta 1878. Käsiään ja jalkojaan heiluttamalla nukke ui Pariisissa sijaitsevan Luxenbourgin puiston altaan poikki. Esillä on tietenkin nukkekoteja, posliininukkeja, puunukkeja ja junaratoja. Tinasotilaita kannattaa katsoa tarkemmin: yksi esittää mustaa heimosoturia tappamassa kirveellä eurooppalaista kotiopettajatarta ja ovatpahan joukossa myös Adolf Hitler ja Winston Churchillkin. Näytteillä on myös lelulaiva, joka löytyi Loch Nessin järven pohjasta kuuluisaa hirviötä etsittäessä.

Museon osoite on: Jirská 4, Praha 1 (Prahan linnakukkulalla, linnalle menevän kävelykujan vieressä) 

Pääsymaksu aikuisilta 60 korunaa (2,40 euroa) ja alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Museo on auki joka päivä klo 9:30 - 17:30.




Tekstiote: Prague-net/toymuseum ja Antti Helin: Mondo matkaopas Praha

Kuva 1: http://lh3.ggpht.com/_cInnb_0vxaM/SjpcvfnjWII/AAAAAAAAALY/OryEzUqs0dk/DSCF1132.JPGKuva 2: http://farm1.static.flickr.com/52/141094940_3f79d91d73.jpg
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig