27. marraskuuta 2010

Prahan joulumarkkinat 27.11.2010 - 2.1.2011Prahan joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä alkaen 27.11., ja päättyen 2.1.2011. Joulumarkkinoilla aika pysähtyy ja on hetki aikaa nauttia jouluisesta ihmemaasta, nauttia joululauluesityksistä, lämpimästä ruuasta ja juomasta.


 
Joulumarkkinat on tärkein markkinatapahtuma  Tsekkien kaikista juhla-ajoista. Prahassa joulunaikaa ollaan vietetty kautta aikain jouluisilla markkinoilla, joihin sekä paikalliset että turistit ottavat vuosittain osaa. Päämarkkina-alueet ovat Vanhan kaupungin tori (Staré Mesto) sekä Venceslauksen aukio, mutta kaupungin muiltakin pienimmiltä aukioilta löytää samaa tunnelmaa samoin varusteltuna.
Prahan joulumarkkinoilla on jouluvaloin koristeltuja pieniä mökkejä, joista myydään  olutta, kuumaa viiniä ja punssia, grillattua makkaraa ja lihaa sekä makeita leivonnaisia. Lisäksi myynnissä on käsitöitä, Bohemian kristallia, käsintehtyjä koruja ja keramiikkaa, huiveja ja hattuja sekä perinteisiä nukkeja. Vanhan kaupungin torilla voit nähdä omassa aitauksessaan lampaita, karitsoja ja vuohia, ja varsinkin lapset pitävät eläimistä kovasti. 

Vanhan kaupungin torilla on perinteisesti myös valaistu suuri joulukuusi. Se  tuodaan Pohjois-Tsekeistä Kronose-vuorilta. Paikalliset kuorot viihdyttävät lauluesityksillään torilla käveleviä ihmisiä.

Talvinen Kaarle-silta - kuva täältä

Suosittelen lämpimästi tutustumista Prahaan, erityisesti joulun aikaan. Tunnelma vie mennessään; näin uskon myös kohdallasi käyvän, kuten on käynyt monelle muullekin. Kaupunkiloma talvisaikaan yleensäkään ei ole paha vaihtoehto: hotellit ovat tammi-helmikuussa halvempia kuin turistiaikoina ja alennusmyynnit shoppaileville ovat tarjolla joka paikassa. Kun turistejakaan ei ole pahemmin, tutustuminen eri nähtävyyksiin ja kaupungissa kulkeminen sujuvat helpommin.Tekstivinkit: www.pragueexperience.com
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig