5. joulukuuta 2010

MrázTšekeissä hyytävän kylmä sää on johtanut junaliikenteen viivästyksiin ja peruutuksiin, kertoo Radio Prague. Prahan ja Länsi-Böömiläisen Plzeňin kaupungin välinen rautatieliikenne oli yksi peruutetuista reiteistä. Prahan ja Wienin välinen Pendolino on myös myöhästellyt ja viiveitä on muuallekin menevissä junissa.

Arktinen sää on laskenut lämpötilan jopa -26 asteeseen, joka osaltaan edes auttoi junaradoilla niiden kytkinten jäätymistä, joka hidastaa liikennettä ja matkantekoa. Rautateiden tiedottaja kertoi, että vaihtoehtoisia matkustusmuotoja on tarjottu asiakkaille, kuten bussikuljetuksia. Edelleen odotellaan lisää lunta ja viranomaiset ovatkin tiedottaneet varsinkin autoilijoille, että nyt tulisi käyttää erityistä varovaisuutta teillä sekä välttää matkustamista, jos vain mahdollista.

Määrin alue on saanut uutta lunta lisää viikonlopun aikana 15 senttiä. Lumitöissä työskennelleet miehet ovat joutuneet tekemään töitä vaikeissa olosuhteissa eniten lunta tulleissa maanosissa kuten Zlinissä ja Sleesiassa. Päätiet on saatu melkein kuntoon ja ajettaviksi, mutta sohjoa ja liukkautta ilmenee, johtuen suolan ja liukkaudentorjunta-aineiden käytöstä.

Äärimmäinen kylmyys on saanut myös uhreja, sillä Praha 8:n alueelta, läheltä supermarkettia löydettiin lauantaina 4.12. kylmyyteen menehtynyt henkilö. Myös perjantaina 3.12. metron sisäänkäynnin lähettyviltä Zlicinistä löydettiin kuoliaaksi paleltunut mies. Kylmyys koettelee ennen kaikkea kodittomia, joilla ei ole paikkaa minne mennä lämmittelemään.


Otsikko: Mráz = pakkanen

Tekstivinkki: Radio Prague
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig