13. joulukuuta 2010

Slivovice - Luumubrandy

Slivovice - kuva täältä

Slivovice juontaa nimensä Tšekin "slíva" -sanasta, joka tarkoittaa kriikunaa tai luumua. Se on kirkasta luumubrandya.

Slivovicea tuotetaan ensisijaisesti slaavilaisilla alueilla Keski-ja Itä-Euroopassa kaupallisesti, sekä monet kotitaloudet hiljaa ja hissukseen epävirallisesti. Valmistusprosessissa luumut ja kivien ytimet murskataan, ja joista sitten puristetaan sokeripitoista mehua. Mehun annetaan käydä. Tislauksen avulla mehusta saadaan alkoholia ja ikääntyminen syventää ja parantaa Slivovicen makua. 
Kuten absintista, myös Slivovicesta liikkuu jäljitelmiä.



Yllä olevan Slivovicen valmistaja on R. Jelinek ja se on sitä aitoa tavaraa. Tislaamo on perustettu jo vuonna 1894 ja sen tuotteet ovat tunnettuja sekä Tsekeissä että maailmalla. Ehkäpä olet esimerkiksi lentokentillä tax free-myymälöissä nähnyt ko. pullon? 
Tislaamon kotisivut löydät tämän linkin takaa.


Tekstivinkki: Wikipedia ja Rudolf Jelinek
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig