14. joulukuuta 2010

Tšekki - matkailijat tykkäsivät vuonna 2010

Staré Mesto, Vanhan kaupungin tori, joulukuu 2010


Lähes 2,1 miljoonaa ulkomaalaista vieraili maassa vuonna 2010 kolmannella neljänneksellä. Kasvua oli seitsemän prosenttiyksikköä verrattuna turistien määrään vuosi sitten, kertoo Tšekin tilastokeskus.  Kolme tunnetuimpaa osa-aluetta Tšekin tasavallasta turistien mukaan olivat sen pääkaupunki Praha ja sen historiallisiset maamerkit sekä nähtävyydet, ja tottakai: olut.

Ipsos Tamborin tekemän CzechTourism -kyselyssä haetaan palautetta vierailijoita ympäri Eurooppaa ja kysellään Tšekistä matkailukohteena. Kysely tehtiin kymmenessä Euroopan maassa kuluvan vuoden touko- ja marraskuussa puhelimitse. Prague Postin juttu ei kerro, montako haastateltavaa kyselyyn on ottanut osaa.
 
Kuumaa viiniä; juotu pois
Kyselyssä on raportoitu enimmäkseen hyviä uutisia: 93 prosenttia vastaajista pitivät kokemusta erittäin myönteisenä ja 98 prosenttia sanoi, että se oli vähintään melko myönteinen. Espanjalaiset, italialaiset ja hollantilaiset arvioivat Tsekin yleisemmin myönteisesti muihin vastaajiin verrattuna. 

Naapurimaista Saksasta ja Itävallasta tulevat matkalaiset olivat olleet suurimmaksi osaksi tyytyväisiä matkaansa. Ranskalaiset olivat arvioineet maan hieman kiinnostamattomammaksi kuin muut vastaajat. 

Myönteisiä kokemuksia kaikenkaikkiaan oli saatu ruuasta, musiikista ja kulttuurista sekä nähtävyyksistä. Myös arkkitehtuuri koettiin kiinnostavaksi.


Kyselystä kertoi Prague Post.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig