7. joulukuuta 2010

Venäläisen taiteen museo Praha


Tänään 7.12. avataan Prahassa venäläisen taiteen museo. Tätä ennen on Prahassa ollut venäläistä taidetta näytteillä viimeksi vuonna 2003.

Valeri Larionov on museon omistaja ja se on yksityinen. Larionov on itse asunut Tsekeissä 15 vuotta. Näytteillä on taidetta 1800-luvulta 2000- luvulle ja tauluja on esillä yhteensä 150 kappaletta. Larionov on kerännyt venäläistä taidetta erilaisia huutokaupoissa sekä vanhojen tavaroiden osto- ja myyntiliikkeissä vieraillessaan. Lisäksi tauluja on ostettu myös yksityisiltä henkilöiltä. 

Nähtävillä on mm. Isaak Levitan, Ilja Repinin, Vasili Polenovin ja Alexander Benuan töitä. Yksi näytteillä oleva teos on tuntemattoman maalarin työ Pietari Suuresta 1800-luvulta. "Pidin maalauksia kotonani ja vain perheeni sai nauttia niistä. Itselleni oli tärkeää tuoda ne nähtäville kaikille venäläisen taiteen ystäville", Valeri Larionov kertoo. Hän toivoo, että museossa voitaisiin tulevaisuudessa pitää myös esimerkiksi erilaisia taiteen seminaareja kiinnostuneille taiteen ystäville tai taidetyöpajoja lapsille. Larionov on luvannut hieman vaihteluita maalauksien suhteen tulevaisuudessa, jotta uutuuden viehätys välittyisi myös siellä vieraileville ihmisille.

Museo sijaitsee Hotelli Rottin talossa, lähellä Vanhan kaupungin aukiota. 

Osoite: Malé náměstí 138/ 4, Prague 1.

Rottin talo keskellä syksyllä 2009, talossa sijaitsee myös Prahan Hard Rock Cafe


Vinkki: Prague Monitor
Kuva: Oma
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig