17. tammikuuta 2011

Kotva -tavaratalo juhlii 35 vuoden ikää

Kotva tavaratalo - kuva täältä

Viime vuosien aikana on Prahaan ja sen lähikaupunginosiin noussut useita suuria ostoskeskuksia. Isot rakennukset, joista löytää eri liikkeitä elintarvikkeista huonekaluihin, elektroniikkaan ja vaatteisiin, ovat nykyajan ihmisille omanlaisensa sosiaalisen kanssakäymisen ja shoppailun paratiiseja.

10.2.1975 avattiin Tasavallan aukiolla (Námesti Republiky) uljas ja uusi ostoskeskus: Kotva-tavaratalo. Vaikka tänä päivänä kadun toisella puolella komeilee uudenkarhea ja suuri ostoskeskus Palladium, on Kotva pitänyt markkinoilla pintansa. Hieman nuhruisella ja vaatimattoman tuntuisella tavaratalo Kotvalla on riittänyt asiakkaita, joiden avulla se tänä päivänä toimii edelleen. 

35 vuotta sitten Kotva tavaratalo avautui kommunistiseen Prahaan. Kotva tarkoittaa suomen kielellä ankkuria. Liekö tuo nimi ollut enne siinä mielessä, että paikka on "ankkuroitunut" prahalaisten elämään.

Jos käyt Prahassa, piipahda ihmeessä aistimassa kommunistisen menneen maailman tuulia Kotva tavaratalon miljöössä !

Meille ensimmäinen kosketus Kotvaan syntyi joulun alla vuonna 2005, kun olimme ensi kertaa Prahassa. Lunta vihmoi vaakasuoraan ja pipot olivat unohtuneet kotisuomeen. Pipo-ostoksille siis, ja suuntasimme hotellimme lähellä olevaan Kotvaan. Sieltä löytyivät hyvät päähineet talven tuiskuihin ja pitkä viikonloppuloma Prahassa sai lämpimämmän vastaanoton. Sen jälkeen muilla Prahan-reissuillamme ollaan ohikulkiessamme piipahtaneet tavaratalon aulassa. Ei se ole muuttunut. Edelleen muuten aulassa on rahanvaihtopiste, jossa ekareissulla vaihdettiin lisää korunoita.


Tekstivinkki: Prague Radio

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig