28. tammikuuta 2011

Hotel Unitas - ja maksusta Václav Havelin putkaan (?)Itse emme ole täällä Hotel Unitasissa yöpyneet, mutta tässä info:


Hotel Unitas on  siisti majoitusvaihtoehto. Aamiainen sisältyy hintaan. Rakennus itsessään on vanha keskiaikainen luostari ja se sijaitsee 250 metrin päässä Kaarle-sillalta. Hotel Unitasin asiakkaat voivat saapuessaan valita perinteisen hotellihuoneen majoitukseen, joista löytyy perusmajoitukseen kuuluva varustus. 

Hotel Unitas on aikaisemmin ollut nimellä Pension Unitas ja se oli tuolloin reppumatkaajien suosiossa edullisen hintansa vuoksi. Silloin tästä hotellista saivat erikoisemmat matkaajat valita normihuoneen sijaan yöpymiseensä hotellin  kellarissa sijaitsevia vanhoja vankisellejä huoneekseen ja maksaa tästä erikoisuudesta hieman enemmän yöltä. En tiedä, olisiko tämä vaihtoehto enää nykyisessä hotellissa tarjolla; mutta ainahan asiaa voi tiedustella jos tänne on menossa.


Entisen Pension Unitasin Vankiselli-huone - kuva täältä


Näissä vankiselleissä kommunistisen Tsekkoslovakian salainen poliisi kuulusteli, kidutti ja istutti toisinajattelijoita. Yksi näistä kuuluisimmista vangeista oli Tsekkoslovakian kommunismin jälkeisen ajan ensimmäinen presidentti Václav Havel, joka istui sellissä P6 syytettynä erinäisistä toisinajattelurikoksista. Kaikissa pienissä selleissä oli rautalaveri, verhot kalteri-ikkunoissa ja kokolattiamatto. Joissakin oli jopa pesualtaat. Vanhat raskaat rautaovet oli säilytetty. 

Nykyhotelli Unitas on hintatasoltaan ns. Suomen hotellihinnoissa, mutta keskeisen sijaintinsa ansioista  se on matkaajien suosikki. Luulisi kuitenkin, että nykyään iloisen hotellin äänetkään eivät pysty häätämäään kaikkia menneisyyden kummituksia. Ne ovat läsnä nykypäivässä Unitasin kellarien sellihuoneissa ja  käytävillä.Hotel Unitas
Bartolomějská 9, Staré Město, Praha 1

Puhelin:   +420 224 221 802

Lähin metropysäkki: Národní třída (keltainen linja B)Raitiovaunut: 6, 9, 18, 21, 22 ja 91


Hotellin sähköposti:
unitas@unitas.czMatkavinkki: Näe ja koe Praha - matkaopas
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig