25. tammikuuta 2011

Uutisia lyhyesti

Uutisia - Novinky


Tšekin elokuvateattereissa tehtiin ennätystulos lipunmyynnissä viime vuonna 2010. Hyvät katsojaluvut kertyivät vihdoin lähes kahden vuosikymmenen jälkeen. Lipunmyynnin tulos oli 1,5 miljardia korunaa vuoden aikana. Elokuvissa kävijöitä oli ollut yhteensä 13,53 miljoonaa katsojaa.

Tšekin presidentti Václav Klaus on lähettänyt syvän osaanottonsa Moskovaan, lentokentälle tehdyn terrori-iskun johdosta. Kirjeessään Tšekin presidentti sanoi, että tapaus oli häpeällinen hyökkäys, joka kohdistui syyttömiin ihmisiin. Hän sanoi, että tällaiset hyökkäykset eivät voi koskaan olla perusteltuja. Pommi-iskussa maanantaina Moskovan lentoaseman tuloaulassa kuoli noin 35 ihmistä, ja satoja loukkaantui.
Prahan lentokenttä on tapauksen johdosta tiukentanut turvatarkastuksia Moskovan Domodedovon lentokentälle matkustavien suhteen. Myös Venäjältä Prahaan saapuville lennoille tehdään lisätarkastuksia.  Tehostetut turvallisuustarkistukset koskevat myös muita maan lentokenttiä, kuten Karlovy Varyn kenttää.

Tšekin Posti valmistautuu irtisanomaan jopa 2 000 työntekijää tämän vuoden aikana. Irtisanomisilla pyritään ylläpitämään postin tulot voiton puolella, päivittäislehti Hospodarske noviny kertoi tiistaina.  Valtion omistama yhtiö aikoo myös sulkea lähes 1500 paikallispostia, joita on kannattamatonta ylläpitää. Postin tiedottaja sanoi maanantaina, että vuonna 2010 Tšekin Posti tuotti voittoa 280 miljoonaa ennen veroja, mutta tulos on tullut alaspäin vuodesta 2009, jolloin tulos oli 661 miljoonaa korunaa ennen veroja. 

Tšekin sisäministeri John Radek nimitti eilen maan poliisin ylijohtajan virkaan Petr Lessyn, vaikka pääministeri  ilmaisi olevansa hieman varauksellinen valintaprosessia kohtaan.

 

Uutisvinkit: Prague Post, Prague Radio ja Prague Monitor
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig