7. helmikuuta 2011

Muzeum komunismu - Kommunismin museo

Museon logo - kuva täältä

Vieraile ihmeessä Prahan kommunismimuseossa (Muzeum komunismu) ja lähde ajassa taaksepäin. 


Museon mainosjuliste - kuva täältä
 Museo on yksityisomistuksessa ja sen avaaminen aikoinaan herätti kiistaa. Museossa asetetaan vastakkain kommunistien utopistiset haaveet ja ankea todellisuus: puolityhjät kaupat, merkityksettömät iskulauseet ja kansan lakkaamaton valvonta. 

Museokierroksen lopussa näytettävä samettivallankumouksesta kertova lyhytelokuva antaa kuitenkin hyvän mielen ja valoa tunnelin päähän kierroksen jälkeen.

Kommunismimuseoon on kerätty esineitä kommunismin ajalta ja siellä esitellään vuosien 1948 - 1989 välisen aikakauden Tsekkoslovakialaisten elämää. Näyttelyssä voit tutustua mm. ankeaan tuon ajan ruokakauppaan, jonka hyllyillä on vain kahdenlaisia säilykkeitä. 
Yhdessä huoneesa on 1950-luvun koululuokka, jossa pulpeteilla on venäjänkielisiä oppikirjoja. Leninin rintakuvat, kansalaisia innokkaampaan viljankorjuuseen kannustavat propagandajulisteet ja Varsovan liiton sotajoukkojen miehityksen (Prahan kevään) valokuvat antavat käsitykesn kommunismin ajan puutteesta ja sorrosta. 

Museossa on esillä myös poliisin kuuulusteluhuone, jossa metallipöydällä on kirjoituskone. Tällä laitteella naputeltiin muistiin kuulusteltavien tunnustuksia. Pöydällä oleva musta vanha valintalevypuhelin pirahtaa soimaan pahaenteisesti muutaman minuutin välein. Prr.....


Museon omat kotisivut löydät tästä linkistä.


Muzeum komunismu - Kommunismin museo

Na prikope 10, Praha 1

Avoinna joka päivä klo 9 - 21

Sisäänpääsymaksu: aikuiset 180 korunaa, alle 10-vuotiaat lapset ilmaiseksi 

Lähin metropysäkki: Mustek (vihreä linja )
Infovinkki: Näe ja koe Praha - matkaopas
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig