5. helmikuuta 2011

Novinky ve zkratce


Novinky ve zkratce = Uutisia lyhyesti

Tšekin naiset ovat kysyttyä tavaraa Arabimaissa, mikäli puhutaan morsiamista. Kyllä vain. Netissä toimiva Matchmaking-palvelu on 73-vuotiaan New Yorkilaisen Joseph Weinerin perustama. Ammatiltaan hän on eläkkeelle jäänyt pankkiiri. Matchmaking-palvelu kukoistaa varsinkin Arabimiesten osalta, sillä heitä on suuri osa sivustoilla aviopuolisoa hakevista miehistä. "Naiset haluavat parempia kumppaneita ja miehet haluavat parempia kumppaneita. Miehet etsivät kauniita naisia, jotka ovat älykkäitä, koulutettuja ja kohtuullisen nuoria. ", Weiner toteaa. Palvelusta miehet saavat pulittaa 2000 dollaria, naisille palvelu on ilmainen.

Vuonna 2005 Euroopan unioni antoi suosituksen, että kaikki sen jäsenvaltiot lakkauttavat analogiset tv-lähetykset  1. tammikuuta 2012 ja siirtyvät digilähetyksiin.  Uudempi teknologia mahdollistaa useiden eri kanavien lähetyksen yhdellä taajuudella, kun taas analogisessa mallissa yksi kanava voi käyttää vain yhtä taajuutta.  Useamman kanavakokonaisuuden lähettämistä yhdellä taajuudella kutsutaan kanavanipuksi eli DTT:ksi. DTT on lisäksi halvempi,  ja tarjoaa paremman kuvanlaadun. Tšekin tasavallan odotetaan lopettavan analogiset tv-lähetykset koko maassa vuoden 2011 loppuun mennessä.

Kunnallisvaalit järjestettiin eri puolilla Tšekkiä tänään lauantaina 5.2.   Tšekin uutistoimiston mukaan äänestysprosentti oli korkea, gallupit ennustivat äänestysprosentin yli 60:een. Äänestyspaikat pysyivät avoinna kello 22 asti lauantaina ja vaalien tulokset julkistetaan sunnuntaina 6.2.


34-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi raitiovauun Prahassa aikaisin aamuyöllä lauantaina 5.2.  Miestä oli ammuttu päähän ja hän oli kuollut välittömästi. Ampuja pakeni ja poliisi etsii häntä, kertoi poliisin tiedottaja.  Onnettomuus tapahtui raitiovaunulinjalla nro 22, sen pääteaseman läheisyydessä Hostivařissa. Mies huomattiin kun raitiovaunulinjan kuljettaja oli lopettamassa ajoaan.   Uhrin henkilöllisyyden ja ampumisen motiivin selvittämiseksi poliisi on pyytänyt apua matkustajilta, jotka kulkivat linjalla 22 puolenyön jälkeen.

Kuva täältä
Prahan liikennelaitos kokeilee viidessä bussissa ns. "tuoksuvaa linjaa". Tämä on pilottihanke, jonka tarkoituksena on poistaa busseista pahaa hajua. Kokeilu alkoi 31.1. Busseissa tuoksuu nyt kaneli ja sitruuna. Monet Tsekit ovat valittaneet liikennelaitokselle epämiellyttävistä hajuista busseissa ja raitiovaunuissa, varsinkin kesällä.  
Uutisvinkit: Prague Radio, Prague Monitor
SHARE:

2 kommenttia

  1. Mielenkiintoinen uutinen tuo tuoksuratikka!

    VastaaPoista
  2. No kyllä, kaikenmoista keksitään : ) Toivottavasti jostain bongaan myöhemmin tiedon, miten tuoksuvat liikennevälineet otettiin vastaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig