23. maaliskuuta 2011

Krtek lähtee avaruuteen !

Krtek - kuva täältä

Krtek, tšekkien sarjakuvahahmo, jonka keksi Zdeněk Miler vuonna 1956, on matkustajana NASA:n avaruussukkulassa Endeavourissa, kun se lähtee matkaan 19. huhtikuuta. Astronautti Andrew Feustel ottaa 19-senttisen täytetyn Krtek-pehmolelun  kanssaan seikkailulle tähtien kiertoradoille. 

"Olen tyytyväinen voidessani ilmoittaa, että kun käynnistän avaruussukkula Endeavourin huhtikuussa, kuuluisa hahmo, joka on osa ollut osa tšekkiläistä kulttuuria jo yli 60 vuotta, lähtee avaruuteen minun kanssani. Odotamme jakavamme hienoja kokemuksia teidän kaikkien kanssa ja toivon, että ihmiset voivat seurata operaatiota sen käynnissä olon aikana", totesi Feustel NASA:n haastattelussa.


Vaikka nyt itse pehmo-Krtek lähteekin kohti tähtiä, tämä ei ole sen ensimmäinen avaruusseikkailu. Animaatiosarjassa nimittäin vuonna 1965 Krtek lensi autiolle saarelle raketillaan, jakson nimi oli:  "Krtek raketa" (Pikku Myyrä ja raketti).

Sukkulan on määrä palata takaisin kesäkuun aikana. Feustelin anoppi on tsekkiläisiä; ehkäpä siitä juontaa juurensa myös Krtekin mukaan ottoon : )
 

Asiasta vinkkasi: Czechposition
SHARE:

2 kommenttia

  1. Wau. Täällä on toinen joka on aivan hullaantunut Prahaan. Asuin siellä vuonna 2009 puolisen vuotta opintojen vuoksi. Ja kolmen viikon päästä lähden katsastamaan paikan uudestaan, tosin vain pariksi päiväksi. Ihana blogi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Hienoa kuulla, että jälleen yksi henkilö on saanut olla Prahassa pidempäänkin; ja jälleen yksi opiskelija lisää. Mistä teitä oikein tulee : )

    Hyvää matkaa sinulle Prahaan, siellähän on ollut jo ilmojen puolesta hyvin lämpötilat plussan puolella.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig