21. maaliskuuta 2011

Prahan pääsiäismarkkinat 9.4. - 1.5.2011

Venceslauksen aukiolla 3.4.2010 pääsiäismarkkinoiden aikaan.


Jos olet ollut Prahassa joulumarkkinoiden aikaan, nämä pääsiäismarkkinat ovat samantapaiset, vain koristeet ovat erilaiset.

Pääsiäismarkkinoiden aikaan toreilla ja aukoilla myydään käsitöitä, lämmintä viiniä ja olutta sekä grillataan makkaraa ja lihaa. Hulinalta et pysty välttymään, mutta tämäkin kokemus on hauska ja ainutkertainen. Jos olet Prahassa tänä aikana, koet hieman erilaisen pääsiäisen kuin mitä täällä kotisuomessa.


Vuotuiset Prahan pääsiäismarkkinat (velikonoční trhy) on suosittu sekä paikallisten , että matkailijoiden keskuudessa.  Markkinat yleensä kestävät noin kolme viikkoa, joka alkaa kaksi viikkoa ennen pääsiäistä sunnuntaina ja jatkuu vielä yhden viikon pääsiäisen jälkeen.


Vanhankaupungin aukio ja kuvassa koristeltu koivu, 2.4.2010


Suurimmat markkinatorit ovat Vanhankaupungin aukio ja Venceslauksen aukio, mutta pienimmilläkin aukioilla on myös myyntikojuja ja grillausta.  Aukiot on yleensä koristeltu värikkäillä nauhoilla, koivun oksilla, kukilla ja kauniisti maalatuilla pääsiäismunilla.  Koivut, jotka symbolisoivat pääsiäistä ja kevättä, koristellaan yleensä juuri erilaisin nauhoin.  Useat kuorot ja folk-yhtyeet soittavat esiintymislavoilla. 

Liity siis joukkoon ja nauti juhlavasta tunnelmasta, ja hymyilevistä ihmisistä !


Iloinen lihamestari grillinsä ääressä 3.4.2010
SHARE:

3 kommenttia

 1. Moikka A!

  Pääsiäismarkkinoillakin tuli poikettua. Muutenkin todella hieno kaupunki. Vähän on nähty ja paljon on vielä näkemättä!

  -INRI-

  VastaaPoista
 2. Haa, yllätitte viestillänne : )

  Mistä ehditte nettiin? No, mukava kuulla, että kaupunki on ok. Säät vaikuttaa myös niin paljon lomatunnelmaan; mutta ilmeisesti ovat olleet hyvät.

  Hyvää loppulomaa ja teretulemast` takaisin keväiseen kotimaahan ! Kyllä täälläkin lämpöä riittää, ollut sellaiset +12. Ja hyvät ulkoilukelit vihdoinkin.

  VastaaPoista
 3. Otettiin miniläppäri mukaan ja hotellilla on langaton verkko. On hyvä tarkistaa netistä mitä on päivän aikana nähnyt... Viileät kelit (päivällä 6-10 astetta plussaa) pystyy kuittaamaan kuumalla Medovinalla ja taskulämpimällä Becherovkalla. Nyt paistaa aurinko ja on lämmintä. Lähdetään Kutna Horaan luukirkkoa pällistelemään.

  -INRI-

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig