8. maaliskuuta 2011

SAPA - Prahan pikku Chinatown, tai oikeastaan Pikku Vietnam


Monissa maailman suurkaupungeissa on oma kaupunginosansa, joissa on paljon aasialaisia ruokakauppoja, myymälöitä ja ulkokioskeja, joissa myydään pikaruuasta alkaen kaikenmoisia herkkuja. Tunnetuin näistä taitaa olla New Yorkin Chinatown.


Olen aiemmin infonnut Prahassa sijaitsevasta toisesta paikasta, jossa myös on aasialaista myyntiä,  (kts. linkki: "Prahan markkinatori"), mutta tämä alue on paljon paljon suurempi ja "aasialaisempi".


Prahassa on oma pikku Vietnaminsa, jota kutsutaan myös nimellä Pikku Hanoi (Little Hanoi) . Info siitä tulee tässä:


SAPA-alueen ruokaa - kuva täältä

Prahassa sijaitseva SAPA-nimen saanut alue on tuttu varsinkin kaupungin aasialaisväestölle. 

Alueen koko on 250 000 neliötä, sillä on mm. esikoulu, koulu ja buddhalainen temppeli. Täältä löytää mm. Vietnamilaisia kirjakauppoja, tuoreita aasialaisia vihanneksia, kala- ja katkarapukastikkeita, sekä pieniä maanläheisiä ruokapaikkoja, joista saa aitoa aasialaista ruokaa. 

Alueella myydään myös vaatteita ja leluja; etsivä löytää alueelta vaikkapa morsiuspuvun tai käy manikyyrissä. Kaikenmoista siis on tarjolla. Vaatemyyntiä - kuva täältä

Kaupat ovat auki maanantaista sunnuntaihin klo 9 - 20. Alue sijaitsee keskustasta jonkin verran poispäin. Matkaa siis hieman on, mutta etsivä löytää ja julkinen liikenne kulkee edullisesti suuntaan, sekä toiseen. 


Ota siis kohde seikkailuna, ja lähde matkaan! Mutta vältä lauantaipäivää, koska silloin Prahan eri puolilta (ja sen ulkopuolelta) alueelle tulevat aasialaiset perheineen ostoksille sekä tapaamaan muita aasialaisia, ja silloin alue on täynnä väkeä.


SAPA:n omat kotisivut, klikkaa: http://www.sapa-praha.cz/

Osoite:
SAPA - Libušská 319/126, Praha 4  ( Tässä karttalinkki.)

Miten sinne pääsee: metrolla, pysäkki Kačerov (punainen linja C), sitten jatko bussilla nro 113, jossa lukee "Písnice".  Alueen näet kyllä bussin ikkunasta, joten jää heti pois mahdollisella aluetta lähellä olevalla pysäkillä.Info: Radio Prague
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig