23. maaliskuuta 2011

Václav Havel and "Leaving"Leaving poster - kuva täältä


Václav Havel on mies, joka on sanomisillaan ja tekemisillään kolahtanut ainakin minuun. Samettivallankumouksen jälkeen hyvän aikaa Tsekin presidenttinäkin toiminut Havel, on elämänsä aikana kirjoittanut mm. useita näytelmiä ja kannanottoja, ollut toisinajattelija ja   ihmisten asialla; aina. 

Nyt on jälleen uuden näytelmän aika, ja tämä näytelmä onkin elokuva.

Leaving (Odcházení) on kertomus ja elokuva katkerasta poliitikosta Vilém Riegeristä, joka jättää Prahan linnan ja tehtävänsä. Havel on todennut, että kyse ei ole hänestä vaan pääosassa oleva henkilö on kuvitteellinen. Elokuvan kerrotaan olevan visuaalisesti kaunis pukuja ja miljöitä myöten. No, miljööthän ovat Prahassa kauniit varsinkin, jos elokuvaa on kuvattu juuri Prahan linnan ympäristössä ja Malá Stranassa. Ihana Michal Pavlicek on mukana kitarasooloineen.

Elokuva sai ensi-iltansa tänään 23.3.2011 ja sitä esitetään ainakin aluksi Tsekkien elokuvateattereissa. Asiasta voi lukea lisää mm. tästä Prahan Radion artikkelista.

Leaving (Odcházení)
Ohjaus Václav Havel

Käsikirjoittaja Václav Havel

Tuottaja Buc Film - Jaroslav Boucek

Pääosissa: Josef Abrhám, Dagmar Havlová, Jiří Macháček, Tatiana Vilhelmová, Eva Holubová, Stanislav Zindulka, Oldřich Kaiser, Jiří deltaan, Jiří Bartoška, ​​Josef PolášekVinkki: Prague Monitor 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig