20. huhtikuuta 2011

6-vuotias Oldrich Poul voitti kansainvälisen lasten taidekilpailun Japanissa
Oldrich Poul "Minä ja kissani" voittajatyö - kuva täältä


Tšekin kansalainen, 6-vuotias Oldich Poul, on voittanut kansainvälisen arvostetun lasten taidekilpailun Japanissa herkällä piirustustyöllään "Minä ja kissani" (kuva yllä).

Oldrich voitti piirustuksellaan Kanagawa biennaalissa Lasten Taidenäyttelyssä Yokohamassa, joka on yksi maailman arvostetuimmista kilpailuista tässä luokassa. Piirretyssä kuvassa on tuomariston mukaan hauskasti kuvattu henkilö ja kissa ylhäältäpäin katsottuna, eikä kuten normaalisti sivulta.

Kilpailun tuomaristo koostui johtavien taiteilijoiden, akatemian sekä gallerioiden johtajista, ja vuosittain antaa pääpalkinnon yhdelle kilpailijalle kotimaastaan Japanista, sekä toisen ulkomailta. 

"Tämä on kaikkien aikojen suurin menestys", sanoi Novy Jicin peruskoulun yksi opettajista, jonka koulua nuori Oldich Poul käy. Hänen kollegansa Sona Zemankova, joka opettaa Oldrichia kertoi, että poika on hyvin lahjakas.

Aika siis näyttää, minne pojan rahkeet kestävät. Hieno suoritus ja hieno kuva; ei uskoisi 6-vuotiaan tekemäksi, on sen verran hyvä. Onnittelut ! Lahjakas poika.
Info: Prague Monitor
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig