14. toukokuuta 2011

Kampa-saari rankattiin Euroopan toiseksi parhaimmaksi kaupunkisaareksi
Reuter on julkaissut listan Euroopan parhaimmista kaupunkisaarista ja tässä kisassa Prahassa sijaitseva Kampa-saari tuli toiselle sijalle. Ensimmäisen sijan voitti  Ile Saint-Louis, joka sijaitsee Pariisissa. Ada Ciganlija-saari, Belgradissa päätyi kolmanneksi.


Kesä: Na Kampé-aukio 17.6.2007


Turistien mukaan Kampa on romanttisinta Prahaa.  Kampa-saari kiehtoo paitsi turisteja, mutta myös itse prahalaisia,  jotka tulevat sinne urheilemaan, kävelylle koiriensa kanssa tai vaan rentoutumaan. Kampa-saarella on taikaa kaikkina vuodenaikoina. 


Kevät: Kampa-saari ja Pirunpuro, 3.4.2010

 Kampa-saaren arviointiraportissa mainitaan "Lennon Wall, joka liittyy Kampaan, mutta ei sijaitse saarella itsessään." Tärkeämpi asia tsekeille on se, että runoilija Václav Hrabě kirjoitti enimmät runonsa Pirunpurossa sijaitsevan myllyrattaan vastapäisellä muurilla, jonka takana sijaitsee tänään ravintola.  


Talvi: Kampa-saari 14.12.2010

Toinen merkittävä paikka on Jan Werichin talo, jossa asui paitsi Jan Werich itse, mutta myös Tsekin herätysliikkeen Josef Dobrovský (paikka oli tosin nahkatehdas tuolloin), sekä lisäksi  yksi suurimmista Tšekin runoilijoista, Vladimír Holáň. Toinen kuuluisa henkilö Jiří Trnka asui lähistöllä.


 Info: Pragueinformation.eu
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig