20. toukokuuta 2011

Uutisia lyhyesti ....
Prahalaiset palomiehet kävivät torstaina 19.5. häätämässä pois mehiläisparven Prahan kuuluisasta astronomisesta kellosta, Orlojista.  Parvi oli alkanut tehdä pesäänsä kellon enkelipatsaalle.  Palomiehet poistivat mehiläiset erityisellä hyönteisten imurointilaitteella. Sivulliset ja turistit osoittivat suurta kiinnostusta asian suhteen ja katselivat tapahtumaa, joka kesti vain noin 10 minuuttia. 

Kansalaisten luottamus maan presidentti Václav Klausiin on pudonnut kaikkien aikojen alhaisimmalle tasolle mielipidekyselyn mukaan. Presidentin kannatus on  laskenut 47 prosenttiin, kun se viime joulukuussa 2010 oli 63 %. Poliittiset analyytikot ovat epäilleet kannatuksen pudonneen eniten hallituksen äskettäisen kriisin myötävaikutuksella.

Sir Nicholas Wintonin kunniaksi, joka järjesti pelastusoperaation lähes 700:lle juutalaiselle lapselle Saksan miehittämässä Tšekkoslovakiassa vuonna 1939, järjestetään Prahan Vyšehradin puistossa tulevana lauantaina valokuvanäyttely. Näyttelyssä on nähtävillä  valokuvia, joissa näkyy juna, joka kuljettaa 669 juutalaista lasta turvaan, Prahasta Lontooseen vuonna 1939. Juna oli Wintonin järjestämä.  Sir Winton, joka juhli 102-vuotissyntymäpäiväänsä torstaina 19.5., on ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.  Uusi draama-dokumentti miehestä ja hänen tarinastaan sai ensi-iltansa tämän vuoden tammikuussa ja on osoittanut tämän vuoden Cannesin elokuvajuhlilla suurta kiinnostusta.

Museum of Iron Curtain - nimistä museota ollaan perustamassa Tsekin ja Saksan rajalle risteykseen, jossa monet tsekit  jäivät kiinni yrittäessään paeta länteen ja kiinnioton jälkeen heidät ammuttiin. Museossa tullaan järjestämään erilaisia vieraileviä näyttelyitä, mutta myös pysyviä. Nähtäville tulee muun muassa "kuuman linjan puhelin" , jolla saatiin suora yhteys kommunistisen aikakauden viimeiseen Tšekkoslovakianlaiseen presidenttiin Gustáv Husákiin.
 
 
Uutiset infosi Prague Post & Prague Radio
 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig