15. kesäkuuta 2011

Tšekki valmistautuu huomiseen kuljetusalan lakkoonMalá Stranaa 16.6.2007

Tšekki valmistautuu 24 tunnin kuljetusalan lakkoon. Lakko alkaa tänään keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 24 ja vaikuttaa rautateillä koko Tšekissä, sekä raitiovaunu- ja linja-autoliikenteessä suurissa kaupungeissa. Näihin kuuluvat pääasiassa Praha, Brno ja Ostrava. Ammattiliitot kertovat, että Prahan metro on pysähtynyt lakon aikana lähes 30 tuntia ja liikenneruuhkat ovat odotettavissa. Lakko on vastalause hallituksen suunnittelemien eläkkeiden, terveydenhuollon ja verojen uudistuksille.

Ammattiliitot ovat suunnitelleet protestimarssia kaupungin halki julkisen liikennealan lakkopäivänä, huomenna torstaina. Mielenosoittajat ovat aikoneet pysähtyä työ-ja sosiaaliasioiden ministeriön ulkopuolelle, Palacky aukiolle. 

Presidentti Klaus on voimakkaasti tuominnut lakon. Lakko on hänen mielestään uhka maan demokratialle. Ceskapozice-sivujen mukaan eräät tahot kertovat, että Klaus pelkää omien 70-vuotisjuhliensa kärsivän lakon tuomista ongelmista ja  kutsuvieraiden saapumisista. (Jutun voi lukea tästä linkistä.)

Ammattiliittojen edustajat ja Prahan kaupungin liikennelaitoksen virkamiehet sopivat eilen tiistaina, että torstain lakon aikana noudatetaan  tiettyjä periaatteita, ettei kansalaisten turvallisuus heikentyisi. Yksityisomisteiset bussilinjat pysyvät lakon aikana toiminnassa.
 
Nuorten ryhmä Facebookissa on järjestänyt omaa protestiaan ammattiliiton lakolle. Ryhmä sanoo, että he aikovat mennä viimeiseen kulkemassa olevaan metroon Prahassa keskiviikkoyönä ja jäävänsä metroon istumaan.  Protestin järjestäjät ovat pyytäneet kannattajiaan tuomaan virvokkeita ja soittimia metroon, sekä  valmistautua viettämään yön tässä liikennevälineessä.  Protestiryhmä sanoo, että ammattiliitoilla ei ole oikeutta rajoittaa julkista kulkuvälinettä, joka on hyvin tärkeä monille kansalaisille Prahassa.

Asiasta lisää huomenna.


Info:  Prahan Radio.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig