16. heinäkuuta 2011

Arvoituksellisella Idän Pikajunalla Lontoosta Prahaan - Orient Express; you´re welcome !


Moni meistä muistaa Agahta Christien romaanin Idän pikajuna, jossa etsivä Hercule Poirot selvittää junassa tapahtuvia murhia. Idän pikajuna eli Orient Express toimii edelleen tässä päivässä ja sen yksi päätepysäkeistä on Praha. 

 
Jos et pääse itse junalla matkaan, niin kannattaa Prahassa ollessasi  (jos juna kiinnostaa) tsekata junan aikataulu ja käydä katsomassa asemalla miltä tuo mystinen ja wanha juna oikein näyttää. Ainakin 5.-6. syyskuuta juna matkaa Venetsiasta Prahaan, jolloin se on nähtävissä Smichovin asemalla paluuaikanaan klo 15:13. Aikataulut yleensä näet Orient Expressin omilta sivuilta; info niistä jutun lopussa.

Huokaise siis hetkeksi, ota hyvä asento ja "astu junaan"; ehkäpä saan sinutkin innostumaan ajatuksesta matkustamaan Idän pikajunalla Euroopan halki, sekä kokemaan jotain historiallista ja erityistä. 


Idän pikajunan wanha mainosjuliste - täältä


Orient Express on alunperin ollut pitkän matkan matkustajajuna, joka aloitti toimintansa vuonna 1883. Ennen vanhaan sillä päästiin Pariisista Istanbuliin ja siitä nimitys Idän pikajuna juontaa historiansa. Matka tuolloin kesti muutaman päivän.

Nykyään toiminnassa oleva Orient Expresss-juna toimii akselilla Lontoo-Pariisi-Rooma, sekä ajoittain ajaa myös Venetsiaan ja Prahaan, sekä muihin Euroopan kaupunkeihin.

Kaupunkien, vuorien, laaksojen ja järvien vilahdellessa ikkunoiden ohi on helppo nojautua vaunuosaston pehmeisiin penkkeihin ja kuvitella itsensä 1800-luvun herrasmieheksi tai – naiseksi. Hyviä paikkoja päiväunelmoinneille ja menneeseen aikaan siirtymiselle on Orient Expressin reitti kauniissa Euroopassa.

"Idän Pikajunaan astuminen on kuin askel ajassa taaksepäin. Junavaunut on entisöity 1920-luvun loistokkaaseen tyyliin, eikä matkustaja voi muuta kuin haikailla aikaa jolloin junat olivat niin komeita. 

Nostalginen matka Idän Pikajunalla on kuin suoraan vanhojen klassikkokirjojen sivuilta reväisty, onhan juna näytellyt suurta roolia esimerkiksi Agatha Christien kuuluisassa Idän Pikajunan arvoituksessa. Romanttisen Venice Simplon-Orient-Express-juna kuljettaa matkustajia eleganssin ympäröimänä halki Euroopan, esitellen Manner-Euroopan kauniita maisemia. Matkaa voi Idän Pikajunalla taittaa esimerkiksi Lontoosta Venetsiaan tai muihin Idän pikajunan klassisiin kohteisiin, kuten Pariisi, Rooma, Praha, Budapest, Bukarest tai Istanbul. 

Luksusjunamatka voi olla myös tavallisen pakettimatkan pieni piristys: luksusta lomaan kuin lomaan tuo päivämatka Orient Express –junan kyydissä Lontoosta Pariisiin tai Venetsiasta Roomaan". (Rantapallo.fi)


"You are welcome!" - kuva täältä


Mikäli sinua kiinnostaa heittäytyä hetkeksi wanhaan aikaan, Orient Expressin omilta kotisivuilta voit varata matkoja eri määränpäihin; sivut ovat tässä: Orient Express 

Sivujen kautta näet myös aikatauluja, hintoja, yms.

Lippuja ja matkoja niin Idän Pikajunaan löytyy myös ainakin Kaleva Travelilta.
Itselleni ko. matka Orient Expressillä on unelmissa tulevaisuudessa. 

Sitä odotellessa voi katsella vaikkapa YouTuben videoita aiheesta ja lukea Agatha Christien kirjaa. Ehkäpä sitten 50-vuotispäivän kunniaksi reissu varataan : )


Ohessa vielä eräs YouTube-video tyyliin "Asioita mitä pitää kokea vielä ennen kuolemaa"; pariskunnan matka Idän pikajunalla Lontoosta Venetsiaan.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig