4. heinäkuuta 2011

Trdelník - KanelikierrepullaValmiita ja raakoja trdelnikejä Prahassa, 17.5.2010


Trdelník on maultaan hieman niin kuin kanelipulla, mutta se on kääritty kierteen muotoon ja niitä voi ostaa Prahasta varsinkin markkina-aikoina pienistä kojuista. Kojujen luo löytää kyllä tuoksun perusteella. 

Wikipedia kertoo tredlnikin olevan kahvileivän tapaista taikinaa, joka kieputetaan kepin ympäri, paistetaan ja kieräytetään heti uunista tullessa sokeri-kanelissa ja pähkinämurusekoituksessa. 

Trdelnik-myyntikoju Malostránske námestilla, 22.9.2009


Tredlnikin tarina on saanut alkunsa Slovakian kylästä Skalicasta. Siellä kokkina 1800-luvulla toiminut Earl József Gvadányi keksi tuotteen ja sieltä se levisi muualle Eurooppaan.

Trdelník nimi juontaa juurensa sanasta trdlo, joka tarkoittaa onttoa.
 
Nämä herkut eivät maksa paljon, kokeile ihmeessä kun Prahassa liikut. Malostránske námestilla, jossa sijaitsee ratikkapysäkki, on ainakin yksi myyntikoju (kuva yllä), joka taitaa seistä siinä ympäri vuoden. Sieltä saa ainakin trdelnikejä maistaakseen.


Info: Wikipedia
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei!
    Palasimme Prahasta 5.7. viikon reissulta. Kiitos sinun hyvien juttujesi, saimme varmasti enemmän irti matkastamme. Metro-, bussi- ja ratikkalippuihin tuli muuten muutoksia heinäkuun alusta.
    Terveisin matkailijat

    VastaaPoista
  2. Oi, mukava kuulla! Hyvä, että oli onnistunut reissu. Viikon matkalla ehtiikin jo näkemään ja kokemaan kaupunkia sen "turistikeskustan" ulkopuoleltakin. Toivottavasti kaupunki jätti teihin innon palata sinne vielä uudestaan joskus toisen kerran, ja ehkä eri vuodenaikana (vaikkapa joulun alla).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig