14. elokuuta 2011

"Use-it Prague" - Praha paikallisten näkökulmasta turisteilleHaluatko välttää pahimmat turistirysät Prahassa ? 

Ota silloin käyttöösi "erilaisille turisteille" suunnattu kartta "Use-it Prague". Sumuinen näkymä Prahaan, 16.6.2007


Yli kahden vuosikymmenen ajan Praha on ollut yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista, ja miljoonat ihmiset vierailevat kaupungissa vuosittain. Myös paikallinen matkailuala on kasvanut vastaavasti, mikä vaikeuttaa toisinaan turistia pakenemasta kaupungin pahimmista turistiansoista, koska tuttuahan on, että turistit johdatetaan aina juuri tärkeimpiin kohteisiin, kuten Linna-alueelle tai Vanhankaupungin aukiolle. Ja näissä paikoissa on kuitenkin aina muitakin turisteja; valitettavasti. 


Nyt on tarjolla vaihtoehto niille, jotka haluavat Prahasta jotain muuta. Ryhmä opiskelijoita on  tänä vuonna koonnut kartan, joka on suunniteltu nuorille matkailijoille, mutta miksei myös meille vanhemmille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Näitä samantapaisia karttoja on julkaistu muuallakin Euroopan kaupungeissa, mm. Brysselissä, Portossa ja Varsovassa. 

"Uusi Prahan kartta" lupaa antaa sinulle enemmän maanläheistä kokemusta tästä ihanasta kaupungista. Julie Dürrová on yksi kartan kirjoittajista ja hän kertoo seuraavaa:

"Tämä kartta on erityinen, koska se tehdään paikallisten vapaaehtoisten myötävaikutuksella ja se on ilmainen. Me valitsimme kartalle tietyt erityiset paikat, jotka ovat syrjässä, sekä paikkoja, jotka ovat meillä normaalisti Prahassa asuvien käytössä. Karttaan ei ole mainittu niitä kohteita, joissa turistit yleensä Prahassa vieraillessaan käyvät, kuten Vanhakaupunki.  Niinpä kerromme ihmisille, miten löytää oma tuntuma kaupunkiin ja sen ympäristöön. "

Kartan ideana on nähdä, minkälaista tosielämä Prahassa on (tai ainakin yrittää niin), ja kartta laittaa sinut kävelemään ympäri kaupunkia. Yksi karttaan merkityistä paikoista on nimeltään "Maaliskuun kommunismi".

"Tämä kartassa mainittu "Maaliskuun kommunismi" alkaa Petrinin kukkulalta, josta voit nähdä joitakin rakennuksia, jotka pystytettiin kommunistivallan aikana. Voit myös käydä joissakin lähiöissä, joissa näet kommunisminaikaisia tehtaita", Julie Dürrová kertoo.Mistä näitä "Uuden Prahan karttoja" sitten saa ? 
20. elokuuta 2011 alkaen voit poimia kartan mm. seisovasta infotaulusta vastapäätä Petrinin kukkulan köysiradan asemaa tai saada kartan useimmista Prahan nuorisohostelleista.  
Voit myös ladata sen käyttöösi tästä linkistä:  http://www.use-it.cz/

Info: Prahan Radio / Artikkelin kirjoittanut Jan Richter, 8.11.2010.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig