26. syyskuuta 2011

Žižkovin TV-torniin ylellinen hotellisviitti !
Tornin juurella 18.5.2010

Žižkovin torni, jonka rakentaminen aloitettiin kommunistivallan aikana ja, joka valmistui kolme vuotta Samettivallankumouksen jälkeen, availee pian upean yhden huoneen hotellisviitin,mutta myös lounge-baarin ja kokoushuoneen. Tornin sisustus muuttuu moderniksi näiltä osin. Lisäksi on tulossa myös muuta:

Uusittu tornin yläkerran design sisältää useita moderneja teknologioita, mukaan lukien erityisen äänimaailman. Tämä pitänee sisällään nojatuoleja, joissa istuen voi katsella Prahaa samalla, kun katsojan silmät voivat tarkistella isolle plasmanäytölle avautuvia historisia asioita kaupungista. Plasmalla saattaa nähdä entisen presidentti Václav Havelin tai sarjakuvahahmo Krtekin; "henkilökohtaisesti."

Hankkeen kustannukset ovat arviolta 40 - 50 miljoonaa korunaa. Siihen sisältyy kokoustila, jossa järjestää voi kokousten lisäksi erilaisia työpajoja tai seminaareja.
 
Žižkovin tornin arkkitehti Václav Aulickýn kerrotaan olevan tyytyväinen uuteen projektiin, sillä se tuo tuulahduksen raikasta ilmaa  nyt yli 25 vuotta vanhaan torniin:

"Minulla ei ollut aavistustakaan silloin, että olimme menossa kohti demokratiaa 1989-vuoden tapahtumien myötä. Nykyisen tornin rakennuspaikan suojelijat olivat siihen aikaan todella rohkeita ja vaativat, että alkuperäinen vaihtoehto rakentaa torni Petrinin kukkulalle, ei ollut hyvä. Tälle sanon edelleen, että luojan kiitos!"


Václav Aulický kiittää taiteilija David Černýn tornissa konttaavia vauva-veistoksia.  Hän kokee, että torni ja vauvat ovat täydellinen pari.


Rakennus on 216 metriä korkea. Siellä sijaitsee 11 digitaalisten asemien vastaanotinta sekä kahdeksan radioasemaa lähettää ohjelmiaan tornin asemien kautta maailmalle. Tornissa on myös matkapuhelinoperaattorien lähetysantenneja. Ylös pääsee pientä maksua vastaan hissillä. Sieltä on upeat maisemat Prahaan.

Uusittavan sisustuksen myötä torni on siis suljettu yleisöltä, eikä itselläni ole tätä kirjoittaessani tiedossa kuinka kauan. Mutta infoan asiasta heti kun saan siitä jostain vinkin.


Asiasta uutisoi Prague Monitor-lehti, 21.9.2011

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig