3. lokakuuta 2011

Lounaalla Tanssivassa Talossa - Restaurant Céleste


Tanssiva talo


Syyskuussa Prahan reissullamme kävelimme eräänä päivänä pitkin Vltavan rantakatua ja pysähdyimme Tanssivan Talon (info tässä) luokse silmäilemään talossa sijaitsevan ravintolan menu-listaa, joka sijaitsi sen ulko-oven luona. Huomasimme, että ravintola tarjoilee lounasta kohtuulliseen hintaan.

Koska oli reilusti yli puolipäivä, hieman jo nälkä sekä, koska loman parasta antia ovat yleensä ns. ex tempore -asiat: astuimme sisään ja kiitos siitä, koimme upean lounaselämyksen Prahan kattojen yllä !

Céleste Restaurant sijaitsee talon ylimmässä kerroksessa. Astuessasi sisään kadun ulko-ovesta tulet ensin katutasolla sijaitsevaan kahvila-baariin. Baarimikko riensi heti kohteliaasti luoksemme ja kerroimme, että olimme tulossa syömään. Hän kehoitti meitä hetken odottamaan hissin luona, soitti puhelimella ylös, jotta meitä oltaisiin vastassa ja astuimme sitten hissiin, joka vei meidät talon yläkerrokseen. Hissin ovien avautuessa meitä oli vastassa tarjoilija, joka johdatti meidät pöytään, josta avautuivat kauniit aurinkoiset näkymät Prahan linnan suuntaan ja Vltava-joelle.


Ravintolasalia sisältäpäin

Päädyimme siis ottamaan kolmen ruokalajin lounaan. Lounasvaihtoehdossa on valittavana kaksi eri alkuruokaa, -pääruokaa ja kaksi eri jälkiruokaa. Otimme molemmat saman alkuruoan ja pääruoan, mutta jälkiruokina molemmat otimme eri vaihtoehdot. Ruokajuomana lasilliset punaviiniä ja vettä.

Hyvä kolmen tai useamman lajin lounas tai illallinen on sellainen, joka nousee hiljaa alkuruoasta ja huipentuu jälkiruokaan. Jännityksellä siis odotimme, mitä saamme.

Kattaukset olivat kauniit ja ruokailuvälineet hyvät käteen, sekä toimivat. Väreinä koko ravintolassa niin sisustuksessa kuin ruokailuvälineissäkin on violetti ja valkoinen. Jokaisessa pöydässä oli valkoinen iso ruusu, tuoleilla oli hyvä istua.

Palvelu on enemmän kuin kympin arvoista. Tarjoilijat, joita kohdallemme osui kaksi eri henkilöä, olivat kumpikin erittäin hienotunteisia ja omasivat erittäin hyvät palvelutavat. Tunsimme olevamme hyvissä käsissä. Meille tuli tunne, että ravintola palveli vain meitä ja olimme odotettuja vieraita.

Lisäksi pitänee vielä mainita, että ruokalajien välit eivät venyneet liian pitkiksi tai olleet liian lyhyet. Ne olivat juuri sopivat eli ajoitus toimi erinomaisesti.Pöytämme ruusu, taustalla Vltava-joki


Aivan aluksi eteemme tuotiin ns. kokin tervehdys, jonka tarkoitus on tervehtiä taloon tullutta asiakasta ja herättää hänessä ruokahalua. Tämä siis sisältyy hintaan, vaikka on erillinen annos. 

Tällä kertaa se oli jonkinlainen pieni mousse, jossa maistui katkarapu ja mukana oli tomaattisalsaa, mietoa mutta hyvää. (Valitettavasti huomasimme vasta nämä syötyämme, että olisimme voineet ottaa annoksesta kuvan; näin ollen alla näkyy jo syöty annos)


Sorry, jo syöty "kokin tervehdys"

Varsinaisena alkuruokana oli rapua, punajuurta ja salaattia. Tarjoilija toi eteemme myös tuoretta leipää, muutamia eri vaihtoehtoja. Molemmat maistoimme rusinoilla maustettua maalaisleipää ja se oli oikein hyvää.


Ravunmakuinen alkuruoka

Alkuruoka kauniina lautasella

Pääruoaksi otimme kyyhkystä. Tämä tarjoiltiin kypsennettyjen kesäkurpitsojen kanssa. Lintu oli mureaa, liha maukasta ja kesäkurpitsat juuri oikean kypsennysasteen omaavat. Hyvää ! Lisäksi annos oli mielikuvituksellisesti ja kauniisti aseteltu.


Kyyhkyspääruoka
Taaempana käteni ovat jo kyyhkysotteessa

Ja sitten jälkiruokiin. Extrana otimme espressot ja mieheni otti lisäksi vielä konjakin. Mieheni jälkiruoka oli jonkinlainen suklainen kreemi-toffee -hässäkkä, jonka makuelämyksen kruunasi lautaselle ripoteltu kastike. Itselläni oli kolme pientä sitruunaista hyvää. Maistelimme toisiltamme ja huokailimme. Herkkua !

Jälkiruoat, espressot ja miehen konjakki
Miehen jälkiruoka läheltä
Omat sitruunaiset jälkiruokaherkkuni

Vatsat olivat täynnä, vielä hetki istuttiin ja nautittiin olostamme. Kun pyysimme laskun toi tarjoilija vielä ensin pienet jäähyväishyvät eli neljä herkullista kerroskeksiä. Ilmeisesti jonkinlainen "kokin jäähyväinen" tai "kokin kiitos". Ne olivat vähän niinkuin mini-macaronit, sellaiset ranskalaiskeksit. (Valitettavasti alla olevasta kuvassa on jo yksi herkullinen keksi mennyt kuvaajan omaan suuhun.)


Laskun jälkeen ...

Poistuessamme hissin luo meitä kehoitettiin siirtymään jalan portaita pitkin kerros ylemmäksi, talon kattoterassille.

Ja sieltähän avautui kaunis näkymä ihanaan Prahan kaupunkiin. Muutamia kuvia tulikin kyllä otettua : )

Taustalla Prahan linna, etualalla vesitorni

Oma kokemuksemme siis Restaurant Célestestä oli erinomainen ja sinne mennään vielä joku toinenkin kerta, jollain toisella Prahan reissulla. Turistin ei kannata paikkaa kiertää, sisään vain rohkeasti. Lounaalle riittää siisti arkiasu, mutta iltaruokailuun päivälliselle kannattaa varmaakin miesten pukeutua pukuun ja naisten hieman arkiasua paremmin.

Ravintolan vaihtuvan lounaslistan löydät tästä, ravintolan omilta kotisivuilta: http://www.celesterestaurant.cz/en/


Restaurant Céleste
Rašínovo nábřeží 80, Praha 2, Nové Město eli Uusi puoli (karttalinkki tässä)
 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig