16. lokakuuta 2011

"Spazio in arte" - Taidetta italialaiseen tapaan 21.10. asti

Kuva täältä

Vielä ehtii ...

Italian kulttuuri-instituutti avasi Prahassa taidenäyttelyn 7. lokakuuta italialaisen taidemaalari Maria Racana Terraccianon töistä. Näyttely on nimeltään "Space in Art", italiaksi "Spazio in arte".

Avajaispäivä sattui olemaan myös ensimmäinen todellinen syksyinen päivä ilmansa suhteen, mikä oli outo yhteensattuma. Prahan kaduilla sää oli kylmä ja harmaa, vaikka vain päivää ennen se oli loistavan aurinkoinen. Italian kulttuuri-instituutti, joka sijaitsee Šporkova-kadulla Mala Stranan kaupunginosassa pelasti päivän tarjoamalla todellisen värisinfonian ja lämpöisen tunnelman näiden maalausten avulla, jotka vangitsevat Italian kauniit värisävyt ja oliivilehdot sisimpäänsä.

Mutta eivät pelkästään vain maalaukset houkuttele katsojien huomiota näyttelytiloissa. Näyttelypaikka on entinen sairaalan kappeli, ja se on kaunis, tilava ja hieno taideteos jo itsessään. 

Barokkikappeli on osa italialaista entistä sairaalaa (Vlašský Spital), joka on rakennettu 1600-luvulla. Tuolloin italialaisuus oli in niin arkkitehtuurissa kuin taiteissa ja italialaiset olivat aina tervetulleita Prahaan, koska he toivat tullessaan uutta kulttuuria ja innovaatioita esimerkiksi juuri rakentamiseen. T'ämän vanhan sairaalarakennuksen arkkitehtuurista on muinoin vastannut mestari Domenico Bossi.
 


Prahassa sijaitsevan Italian kulttuuri-instituutin omat kotisivut löydät tästä: Istituto italiano di cultura

Ja taitelijan omat kotisivut tästä: http://www.mariaracana.it/
 

Näyttely on avoinna 21.10.asti, joten vielä ehtii ....


Kaple Italského kulturního institutu 

Šporkova 14, Praha 1 (karttalinkki tässä)


Asiasta infosi: Prague Post 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig