21. marraskuuta 2011

Askelmittari matkassa mukanaMatkoillamme me kävelemme paljon. Jotenkin vain kävellen näkee paljon enemmän kuten esimerkiksi rakennusten kauniita yksityiskohtia. Monesti illalla hotelliin tullessamme mietimme, paljonkohan tuli päivän aikana käveltyä ja arvuuttelimme asiaa keskenämme.

Nyt meillä on matkoilla mukana askelmittari, joka mittaa päivän aikana kulkemamme matkan ja näyttää sen pituuden kilometreissä.


Oma askelmittarini, jonka oikea koko on tulitikkuaskia pienempi.

Itselläni on tulitikkulaatikkoa pienempi, kuvassa näkyvä Omron-merkkinen askelmittari. Se sujahtaa helposti housujen taskuun. Sain sen alkukeväästä omaa lenkkeilyäni varten, jotta näkisin mm. kävelemäni tai hölkkäilemäni kilometrit. Mittari tuntuu olevan aika tarkka ja olen tarkistellut kulkemiani matkoja myös kartasta mittailemalla ja vertailemalla tätä saatua lukua sitten askelmittarin antamaan matkaan. Voin suositella tätä Omronin mittaria, sillä se on mittaustekniikaltaan tarkka ja sen mittaama matka on todellinen.

Kuvassa mittarissa näkyvät 15 039 askelta on itselleni tarkoittanut noin 11 kilometrin matkaa. Omassa mittarissani on askeleen pituus asetettu 60 senttimetriin.

Pätevät lääkäritkin ovat kertoneet, että ihmisen peruskunto pysyy yllä kävelemällä päivittäin 10 000 askelta. Niiden kerääminen ei muuten olekaan aivan helppoa. Itse olen vuorotöissä ja työvuoroni pituus on 12 tuntia ja teen istumatyötä. Näin ollen tuon 10 000 askeleen kerääminen sujuukin vain vapaapäivinä, sillä työpäivinä niitä ei kerry kuin maksimissaan 4000 eli koirien lenkkimatkojen verran.  


Malá Stranan rantaravintola, syyskuu 2011Askelmittari oli siis mukana syyskuisella Prahan reissullamme ja päivittäin siihen kertyi 13 - 15 kilometrin matka; askeleita kertyi n. 22 000 per päivä. Kun kuljimme raitiovaunussa tai rullaportaissa tarkistin mittarista, että näistä johtuva tärinä ei kerännyt siihen lisäaskelia. Mittari siis piti kutinsa ja mittasi todellakin vain "oikeasti" kuljettuja askeleita. 

Jos siis sinulla on jo askelmittari kotona, ota ihmeessä se lomille mukaan. On hauska päivän päätteeksi katsoa, paljonko on kuljettu kävellen. Kilometrimäärä voi olla pienoinen yllätys, niin kuin se oli meille: "Oho, ai näinkö paljon?" 

Tulee huomaamatta muuten kuntoiltuakin ja sulatettua nuo kermaisen rasvaiset tsekkiruuat samalla  ; )
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig