1. joulukuuta 2011

"Oi, tuo tumma reuna ihmissielun, se on niin levoton .... "
Pyrin aina kun vain mahdollista lukemaan aivan jotain muuta kuin omaan opiskeluun liittyvää. Kuivat tenttikirjat saavat väistyä silloin tällöin, muuten tulisi ihan höperöksi. Mukava on hetkeksi syventyä vaikkapa jännityskirjallisuuteen, runouteen tai elämänkertoihin. Olen lukemisen ja kirjojen suhteen kaikkiruokainen, vaikka dekkarit ovatkin pro yksi.


Sylva Lauerová - kuva täältä

Esittelyssä tsekkiläinen, tämän aikakauden naiskirjailija ja runoilija Sylva Lauerová. Hänen viimeisin teoksensa "Jumaroro" ilmestyi tämän vuoden alussa. Kyse on kirjasta, joka pitää sisällään jännitystä, dramatiikkaa sekä eksotiikkaa. Kirjan myötä Sylva teki matkan Amazonille, saadakseen siihen kunnon virikkeitä. 

Kirjassa Carolina-niminen päähenkilö lähtee matkalle Etelä-Amerikkaan ilman, että tietää mitä on odotettavissa. Hänen poikaystävänsä Luke jää kotiin, mutta alkaa etsiä Carolinan jättämiä jalanjälkiä ja lähtee seuraamaan tätä sademetsien uumeniin.  Jumaroro-romaani yhdistää jännitystä, eksotiikkaa ja mysteerin. Tarina herättää lukijassa kysymyksiä, inspiroi mielikuvitusta ja uteliaisuutta, kunnes tarinan loppuratkaisu yllättää.


Jumaroro-kirjan kansi - kuva täältä


Sylva Lauerová syntyi Tsekeissä, Brnon kaupungissa 10.6.1962. Hänen oikea nimensä on Marketa Elizabeth Kuhn. Lauerová opiskeli ja valmistui oikeustieteellisestä tiedekunnasta, mutta ei koskaan ole työskennellyt asianajajana. Hän on naimisissa saksalaisen arkkitehdin kanssa ja he asuvat pääosin Seychellien saarilla. Lauerován tekstit ovat kolahtaneet moniin lukijoihin ja hänellä onkin taito pitää lukijansa hyppysissään kirjojensa viimeisille sivuille asti. Kirjailijan omat kotisivut löydät tästä linkistä : http://www.sylvalauerova.cz/en/sylva-lauerova/


Ohessa vielä YouTube-video naisen matkalta Amazonille: Sylva Lauerová - Řeka (Amazonská rapsodie)

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig