27. marraskuuta 2011

Prahan joulutorit ja adventtiajan markkinapaikatJoulun alla Prahassa, v. 2010
 

Nyt on Prahassa paljon tapahtumia liittyen adventtiaikaan ja jouluun. Turisteille tulee tutuksi Vanhankaupungin, Malá Stranan ja Wencelauksen aukion adventtimarkkinat. Mutta jos haluaa käydä muuallakin, tässäpä pieni info niistä eli olen listannut muutaman aukion, jonne voi mennä vaikkapa raitiovaunulla ja nähdä samalla kaupunkia turistikeskustan ulkopuolelta.Lähdetään ensin keskustasta, ja edetään sitten kauemmaksi.


Náměstí Republiky

Tasavallan aukio eli Náměstí Republiky on aivan kävelymatkan päässä Vanhankaupungin aukiolta ja se löytyy mm. Palladium-ostoskeskuksen vierestä. (Karttalinkki tässä).

Metro: Keltainen linja B, ja pysäkki Náměstí Republiky.
Raitiovaunut: 8, 14 ja 26 menevät Tasavallan aukion ohitse.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Náměstí Míru

Oman suosikkikaupunginosani Vinohradyn metropysäkin kupeessa oleva Rauhan aukio eli Náměstí Míru, sijaitsee kauniin Ludmilan kirkon vieressä. (Karttalinkki tässä).

Metro: Vihreä linja A, pysäkki Náměstí Míru.
Raitiovaunut: 4, 10, 16 ja 22 menevät aivan aukion vierestä. Jää pois pysäkillä Náměstí Míru, ja markkinapaikka on edessäsi.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Náměstí Jiřího z Poděbrad

Jos jatkat metrolla edelliseltä Náměstí Míru-aukiolta seuraavalle metropysäkille, saavut Náměstí Jiřího z Poděbrad-aukiolle. Tämäkin kuuluu mukavaan Vinohradyn kaupunginosaan ja joulutunnelmaan pääsee täällä hyvin. (Karttalinkki tässä). Aukio on rakennettu vuonna 1896 ja saanut nimensä kuningas Yrjön mukaan.

Metro: Vihreä linja A, jää pois pysäkillä Jiřího z Poděbrad.
Raitiovaunu: Vinohradská-kadulla kulkee raitiovaunu nro 11, jää pois pysäkillä Jiřího z Poděbrad.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Palackého náměstí

Aukio sijaitsee Uuden puolen, joen rannan laidalla. Aukio on pieni, mutta jos kulkusi suuntaa Tanssivan Talon luokse, jatka matkaasi hiukan eteenpäin seuraavalle sillalle (Palackého most), ja poikkea vaikkapa kuumalle viinille tämän pienen aukion joulumarkkinoille. (Karttalinkki tässä).

Raitiovaunut: rantakadulla eli Rašínovo nábřeží, menevät vaunut: 3, 4, 7, 10, 14, 16, 17 ja 21. Jää pois pysäkillä Palackého náměstí ja markkina-alue näkyykin siihen hyvin.* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Sofijské náměstí, "Modransky Advent"

Astu raitiovaunuun ja anna sen viedä Modranyn kaupunginosaan, Praha 12-alueelle. Sillä helähtävät joululaulut soimaan keskiviikkona 30.11. klo 16 alkaen Sofian aukiolla eli Sofijské náměstí (karttalinkki tässä). Tarjolla siis kuorojen esittämiä joululauluja, aukion joulukuusi saa valaistuksensa ja markkinahumu ympäröi omalla tunnelmallaan tilaisuuden. Tämän avauksen jälkeen markkinat ovat avoinna jouluun asti tällä samaisella aukiolla.

Aukion läheisyyteen pääset raitiovaunuilla 3, 17 ja 21, jotka kulkevat kadulla Generála Šišky. Jää pois pysäkillä  Poliklinika Modřany‎ tai U Libušského potoka, molemmista on pieni kävelymatka Sofian aukiolle.‎


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Výstaviště Praha - Holesovice

Tällä markkinapaikalla järjestetään ympäri vuoden muutakin ohjelmaa kuin pelkät joulumarkkinat. Monelle Prahan kävijälle se onkin tullut tutuksi vaikkapa Pääsiäisen aikaan olevista markkinoista, jolloin täällä on kunnon huvipuisto kaikenlaisine maailmanpyörineen ja karuselleineen. (Karttalinkki tässä).

Raitiovaunut: Srtojnická-kadulla kulkevat vaunut nro 5, 12, 14 ja 17. Jää pois pysäkillä Výstaviště ja markkina-alue onkin aivan siinä heti edessäsi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Lisäinfoa löydät tästä Prahan joulumarkkinoiden linkistä, valitettavasti vain tsekin kielellä: http://www.vanocnitrhy.cz/
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig