18. marraskuuta 2011

Václav Havelin hengitystieinfektio ei ota parantuakseen

Pařížská-katu syyskuussa 2011


Václav Havel ei ole vielä täysin toipunut hengitysteiden tulehdusinfektiosta, johon hän sairastui maaliskuun alussa. Tämän vuoksi hän ei osallistunut eiliseen Tšekin valtion järjestämiin juhliin Prahassa. Juhlat järjestettiin Samettivallankumouksen vuosipäivän kunniaksi, ja päivää 17.11. kutsutaankin maassa "Vapauden ja demokratian päiväksi", joka on virallinen vapaapäivä kaikille kansalaisille.
 
Johtuen Havelin hauraasta terveydestä tällä hetkellä, hänen lääkärinsä neuvoi entistä presidenttiä olemaan ottamatta osaa juhlallisuuksiin.  "Entinen presidentti Havel on edelleen sairaana ja kärsii hengitysvaikeuksista, ja niin hänen lääkärinsä ei suositellut matkaa Prahaan", Havelin sihteeri Sabina Tančevová kertoi medialle.

Havel oli entinen ketjupolttaja, kunnes hänen puolet oikeasta keuhkosta poistettiin vuonna 1996. Keuhkosta löytyi tuolloin pahanlaatuinen kasvain.

Václav Havel oli tiiviisti mukana Samettivallankumouksen väkivallattomassa liikkeessä, joka alkoi rauhallisella opiskelijamielenosoituksella Prahassa 17. marraskuuta 1989, ja päättyi alle kuusi viikkoa myöhemmin kommunistisen hallituksen kaatumiseen Tšekeissä. 

Havel oli kymmenes ja viimeinen presidentti Tsekkoslovakian valtiossa vuosina 1989-92 ja ensimmäinen presidentti riippumattomassa Tšekin tasavallassa vuosina 1993-2003.

Asiasta uutisoi czechposition.com
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig