21. tammikuuta 2012

Slavné pražské vily - Kirja Prahan huviloistaTässäpä teille kauniista palatseista ja rakennuksista pitäville kirjainfo. 

Slavné pražské vily on ainutlaatuinen julkaisu, joka esittelee 63 arkkitehtuurin helmeä eli ns. villaa Prahassa. Painos on vuodelta  2007 ja kirjassa on 214 sivua. Valitettavasti kirjaa on saatavilla vain tsekin kielellä, mutta kuvat ja kartat ovat kaikenkielisten luettavissa ja katseltavissa.


Kirjan kansi

Kirjan ovat toimittaneet Přemysl Veverka, Radomir Sedláková, Peter Krajči, Zdenek Lukes, Dita Dvorakova ja Pavel Vlcek.

Slavné pražské vily esittelee tärkeitä huviloita ja villoja suunnitelleet arkkitehdit, kuten Jan Kotera, Adolf Loos, Josef Gocar, Pavel Janak, Otakar Novotny, Joseph Plume, Adolf Bens, Bohumil Hübschmann, Ladislav Machon, Hana Kucerova, Jan Kaplicky, Stanislav Fiala ja monet muut.
 
Julkaisu on suunniteltu kronologisesti, ja 63 huvilaa sekä villaa esitellään rakennushistoriallisessa järjestyksessä.  Jokainen luku sisältää johdannon, jonka jälkeen esitellään rakennukset, mukaanlukien kuvamateriaalia: valokuvia  tai/ja arkkitehtien piirroksia.
 
Viimeisessä luvussa on eräänlainen miniopas. Kartalle on merkitty 50 huvilaa ja ne on lajiteltu eri kaupunginosiin Prahassa. Lisäksi on linkkivinkkejä kyseisiin rakennuksiin. 


Kyseinen teos ja sen nimi kannattaa asiasta kiinnostuneen laittaa muistiin, ja kun seuraavalla kerralla käy Prahassa, kyselee kirjaa vaikkapa kirjakaupoista. 

Kirjan hinta on n. 430 korunaa ja sen voit tilata netin kautta ainakin ilmeisesti täältä:

Info: www.slavnevily.cz 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig