27. tammikuuta 2012

U lužického semináře -kadun pikkuiset liikennevalo-ohjatut portaatOlen aikaisemmin kertonut tästä kadusta (info tässä). Mutta tältä kadulta lähtevät pienet portaat alas seuraavan tasanteen ravintolaan (Restaurace Čertovka) ja näissä portaissa toimii liikennevalot. 


Vihreä palaa eli saat mennä -kuva täältä


Valot ovat sitä varten, että kulkeminen näissä yhden hengen portaissa sujuisi hyvin ja portaiden molemmissa päissä eteneminen sujuisi yhtä lailla.


Kapeat portaat

Löydät nämä kapeat portaat seuraavasti:

Kun saavut Kaarle-sillalta Malá Stranan puolelle, valitse oikea laita ja lähde kävelemään sitä pitkin. U lužického semináře on oikeastaan aukio, mutta katu on saman niminen heti tuon puiston molemmin puolin. Valitse oikean puoleinen puiston laita ja kävele eteenpäin. Ennen Kafka-museota portaat tulevat eteen ja yleensä siinä on myös joitain turisteja kuvaamassa tai katsomassa ihmettä eli näitä pieniä portaita.


Paina itsellesi "vihreä linja" - kuva täältä

Jos joku teistä tietää näiden liikennevalojen tai portaiden historiaa enemmän, laittakaa ihmeessä tietoa tulemaan tuohon kommenttiosioon.SHARE:

3 kommenttia

  1. Voi miten ihanat! Ovat jääneet minulta bongaamatta nämä portaat. Pitää mennä katsomaan helmikuussa, jos suinkin ehdin! Niin, arvaapa viekö tutkimus taas uusiin seikkailuihin: kansallisarkistoon, totalitaaristen hallintojen instituuttiin jne. jne....

    VastaaPoista
  2. Ovat kyllä niin pikkuiset nuo portaat, että saattavat jäädäkin huomaamatta. Mekin ollaan kuljettu tuosta ohi muutaman kerran ja vasta nyt viime vuonna nuo portaat havaittiin.

    VastaaPoista
  3. Ai niin: ja sulla on kyllä mielenkiintoinen "tutkimusmatka" taas tulossa. Tsemppiä reissuun. Jäädään odottelemaan kirjoituksiasi blogisi puolelle ; )

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig