11. helmikuuta 2012

112 - Integrovaný záchranný systém
Integrovaný záchranný systém = Yleiseurooppalainen hätänumeroTänään 11.2. vietetään meillä Suomessa "Hätänumeropäivää", joten tässäpä infoisku tsekkiläisittäin. 

Tsekeissä on käytössä myös yleiseurooppalainen hätänumero 112, mutta siellä on olemassa myös numerot palokunnalle tai poliisille. Matkalaisen ei kuitenkaan tarvitse muistaa kuin tuon Suomessakin käytössä olevan hätänumeron 112, sitä kautta apua saa jos tarve on.Kuva täältäYksi Tsekin monista hätäkeskuksista toimii Prahassa. Hätäpuheluun vastaava päivystäjä suorittaa tarpeelliset kysymykset soittajalle ja lähettää avun matkaan. Tarvittaessa hän antaa ensiapu- tai muita ohjeita soittajalle. Prahassa hätätilanteen sattuessa voi olla varma, että hätäpuhelu pystytään hoitamaan englanniksikin, joten hätäkeskuksessa ollaan kielitaitoisia. 
Matkailijalle tärkeää tietoa olen aiemmin kirjoittanut aiheesta, siitä lisää tässä vanhassa jutussani. 


Löysin YouTubesta myös aiheeseen liittyviä videoita.

Ensin video Eurooppalaiseen hätänumeroon liittyen: "Integrovaný záchranný systém": saman numeron alta saat siis ambulanssin, palokunnan ja poliisin tarvittaessa:


Sitten video nimeltä "Tísňová volání " eli hätäpuhelu. Hätäkeskus vastaanottaa hätäpuheluja ja suorittaa hälytykset viranomaisille tietokoneavusteisesti:

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig