26. helmikuuta 2012

Novinky kalhotky - Uutispalat

Lyhyitä uutispaloja, sieltä ja täältä .....


Pinokkiot rivissä, joulukuu 2011


Tsekkiläiset yritykset saavat satoja työhakemuksia nuorilta kreikkalaisilta, italialaisilta ja espanjalaisilta, joiden maita piinaavat tällä hetkellä korkeat työttömyysluvut, päivittäinen Lidove noviny (LN) kirjoittaa. Nämä Etelä-Euroopasta olevat työnhakijat ovat yleensä alle 35-vuotiaita, ja heillä on erinomainen englanninkielen taito, LN kirjoittaa. Pääasiassa nämä hakijat ovatkin sitten kiinnostuneita hyväpalkkaisista IT-työpaikoista. Lisäksi kiinnostusta on ollut farmakologiaan ja suuriin yrityksiin, kuten Skoda-Auto. Työ-ja sosiaaliministeriön mukaan esimerkiksi italialaisten ammatinharjoittajajien määrä Tšekin tasavallassa kasvoi niin, että heitä oli 141 henkilöä viime vuonna, mutta nyt jo  1300.

Osa Saksan natsien johtajan Adolf Hitlerin maalauskokoelmasta on löydetty.  Tšekkiläinen Nova TV raportoi, että kyseiset maalaukset eivät ole näytteillä suurelle yleisölle. Näiden maalausten epäillään olleen Hitlerin itsensä ostamia tai takavarikoimia, jotka hän oli kätkenyt muilta Vyssi Brodin luostariin, Etelä-Böömiin.  Premonstratenssiluostari perustettiin  1200-vuosisadalla, ja sen henkilökunta ei ollut tiennyt maalausten alkuperää, kertoi Nova TV.

Tšekin uutissivustolle on raportoitu, että suunniteltua pysäköintialuetta, joka oli tarkoitus rakentaa Prahan A-metrolinjan (vihreä linja) suhteen ei rakenneta. Tämä monitasoiseksikin suunniteltu parkkialue olisi maksanut kaupungille noin 1,3 miljardia korunaa. Suunnitellun pysäköintialueen oli tarkoitus olla 600 auton parkkipaikka metroasemalla Kladno.  Uutissivusto kertoo, että  neljä uutta metroasemaa ollaan lisäämässä vuoden 2014 aikana, ja nämä ovat: Cerveny Vrch, Veleslavín, Petřiny ja Motol.

Uutta kolmiosaista TV-minisarjaa ollaan tekemässä ja sen taustalla on kansainvälisesti tunnettu puolalainen elokuvaohjaaja Agnieska Holland.  Minisarjan lähtökohtana on Prahan kevät ja Jan Palachin polttoitsemurha  Wenceslaus-aukiolla vuonna 1969.  Sarjan nimenä on "Burning Bush" ja sen on käsikirjoittanut Stepan Hulík (27), joka sanoo, että se on tarkoitettu enemmänkin muotokuvaksi Tšekkoslovakian yhteiskunnan jälkimaininkeihin liittyen. Sarja kuvaa Palachin kuoleman enemmänkin tarinana kuin yksilön itsensä kannalta katsottuna.  "Se osoittaa, että tietyllä hetkellä jotain väistyi yhteiskunnassa, ja suurin osa lopetti uskomisensa ihanteisiin", Hulik kertoi. Minisarjan kuvaukset alkavat Tšekin pääkaupungissa Prahassa tämän vuoden maaliskuun alussa. Sarjan tuottajien mukaan se voidaan nähdä Tsekin tv-ruuduissa ensi vuoden 2013 aikana.

 
Tulevan alkuviikon sää on puolipilvinen ja aurinkokin saattaa pilkahtaa. Päiväsaikaan lämpötilojen odotetaan vaihtelevan -2  ja + 4 C asteen välillä.


Uutiset kertoili Prahan Radio, Prague Monitor ja Czechposition.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig