21. helmikuuta 2012

Sri Chinmoy - Henkisen opettajan patsas Vltavan varrella
Syksyisellä Prahan reissullamme vuonna 2011 kävimme katsomassa oikein läheltä alla olevassa kuvassa olevaa patsasta, joka jököttää Kampa-saarella, Vltava-joen varrella. 

Olemme aikaisemminkin patsasta ihmetelleet vaan nyt netistä löysin tietoa, kuka hän oikein on ollut.Patsas syyskuussa 2011


Kyse on henkisen opettajan Sri Chinmoyn patsas, joka on pystytetty vuonna 2009. Tämä mies on aivan oikeasti elänyt vuosien 1931 - 2007 aikana.  

Sri Chinmoy (oikealta nimeltään Chinmoy Kumar Ghose) syntyi Bengalissa, Intiassa, joka nykyään tunnetaan nimellä Bangladesh. Vuodesta 1944 vuoteen 1964 hän asui hengellisessä yhteisössä Etelä-Intiassa, missä hän uppoutui meditaatioon, urheiluun ja muinaisiin joogaperinteisiin. Vuonna 1964 Sri Chinmoy lähti seuraamaan sisäistä käskyään tulla länteen (Yhdysvaltoihin) ja jakaa henkistä viisautta lännessä asuville ihmisille. 


Patsas Kampa-saarella, syyskuu 2011


Sri Chinmoy kirjoitti elinaikanaan 1500 kirjaa, 11 500 runoa, teki maalauksia ja järjesti ilmaiseksi rauhan konsertteja ympäri maailmaa.

Miehestä ja hänen elämästään voit lukea lisää tämän Wikipedian linkin kautta.Prahan Stromovka-puistosta löydetty kyltti, 2011


Ympäri maailmaa on perustettu erityisiä Sri Chinmoy Center -keskuksia, joissa ihmisten on mahdollista harjoittaa meditaatiota, rauhoittumista ja joogaa. Lisäksi fyysisen kunnon ylläpitäminen on yksi keskusten tärkeä osa-alue. Siksi vuosittain järjestetään ympäri maailman erilaisia Rauhanmaili -juoksutapahtumia. 

Suomessa toimii kaksi Sri Chinmoy Center-keskusta, Helsingissä ja Vaasassa.

Myös Prahasta voit löytää Sri Chinmoy-keskuksen. Prahan keskuksen kotisivut löydät tästä linkistä: http://cz.srichinmoycentre.org/sri_chinmoy_centra/prahaIloista "hare krishna"-meinikiä Vanhankaupungin aukiolla 2011


"Parantaaksemme maailmaa, meidän täytyy ensin kehittää itseämme". 

Sri Chimoy"Siunaa ja varjele rakasta & kaunista Prahan kaupunkia"
Löydät patsaan Prahasta Kampa-saarelta Kampa-museon vierestä. Infot: Wikipedia ja Sri Chinmoy CenterSHARE:

1 kommentti

  1. Kiitos hienosta blogista!

    Täälä Suomessa on löydetty myös Sri Chinmoy'n patsas. Se on Vaasassa Hietalahden puistossa. Vaasasta nimittäin alkoi Suomen reitti ensimäisessä rauhanjuoksussa vuonna 1987.

    Enemmän infoa tästä linkistä:

    http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/1887-Harmonian-puolesta-Vaasassa.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig