5. maaliskuuta 2012

"Dobrý den, mé jméno je Viki"
Kaunis sää ja kevään lämpötilat olivat houkutelleet lauantaina 25. helmikuuta Prahan eläintarhaan yli 6000 ihmistä. Suuri väenpaljous johtui siitä, että 14.12.2011 syntynyt pingviinipoikanen kastettiin ja tämä sai nimensä. Tapahtumasta oli tehty ensimmäisen kerran julkinen suurelle yleisölle. Humboldt penquins - kuva täältä

 
"Pingviinit ovat sympaattisia osin siksi, että niiden turkki näyttää meistä ihmisistä aivan kuin oikeilta vaatteilta: mustalta frakilta", Ladislav Spacek, pingviinipoikasen kummisetä kertoi näiden lintujen keskellä kävellessään. 

Uusi pingviinijäsen sai nimekseen Viki. Nimi päätettiin jo ennen lapsukaisen syntymää, sillä sen sukupuolta ei tiedetty ja nimen piti olla sopiva molemmille sukupuolille. Viki tulee nimistä Victor / Victoria, jotka kummisedän mukaan liittyvät viikinkeihin: kylmään veteen, heidän sitkeyteensä ja urheuteensa.


Humboldtin pingviinivauva - kuva täältä


Viki-pingviini on odotusten mukaisesti kasvanut päivä päivältä ja varttuu silmissä; vähän liiankin nopeasti. Maanantaina 19. helmikuuta sen paino oli 4,25 kiloa, joka on tämänikäiselle pingviinille aika suuri paino. Aikuinen tämän lajin eli Humboldtin pingviini, painaa yleensä noin 6 kiloa.

Pikku-Vikiä ei kasvu haittaa, se menee lajitoveriensa perässä kuin silakka meressä ; )

 
"Dobrý den, mé jméno je Viki" - "Hei, nimeni on Viki"

 
Uutinen: Praha Zoo, Eläintarhan omat kotisivut löydät tästä.

 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig