14. maaliskuuta 2012

Honzovské buchty





Honzovské buchty on makea pulla, joita itse ollaan ostettu ruokakauppojen leipähyllyistä. Jotkut sanovat sen olevan rahkapulla, toiset hedelmäpulla. Pulla kuuluu kuitenkin tyypillisiin tsekkiläisiin leivonnaisiin.

Aineksina yleisesti taikinassa on hiivaa, maitoa, sokeria, vehnäjauhoja, ripaus suolaa, sitruunaa, voita ja kananmunia. Pullan sisältämään täytteeseen voidaan laittaa mm. rahkaa tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa, maitoa, rommia, kanelia, sokeria .. tai pelkkää marmeladia.

Alla ohje Janin tapaan:

500 g vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 keltuainen
3 dl maitoa
50 g voita
40 gr hiivaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita sekaan ruokalusikallinen sokeria ja murenna hiiva. Sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot, loput sokerit,  ja lisää keltuainen ja kananmuna.
 
Lisää seokseen rasva, sekoita ja tee tasainen taikina. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja peitä pyyhkeellä. Anna sen kohota huoneenlämmössä. Leikkaa kohonneesta taikinasta palloja esim. lusikalla jauhotetulle leikkuulaudalle. Laita jokaiseen taikinapalloon sisään jotakin marmeladia tai makeaa täytettä. Anna kohota tämän jälkeen vielä 15 minuuttia. 

Laita taikinapallot leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan vieri viereen, paista kullanruskeiksi. Kun pullat ovat jäähtyneet, irroita ne toisistaan ja ripottele päälle tomusokeria.

(En ole reseptiä kokeillut itse)


Alla vielä eräs YouTube-video siitä, miten pullat tehdään. 




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig