23. maaliskuuta 2012

Hotel Paříz, and you in heaven
Aina joskus kohtaa elämässään yllätyksiä, joihin kannattaa tarttua ja antaa mennä vaan. 

Tämä on yksi niistä. 

Tämä Art Nouveau-tyylinen hotelli on vienyt meidät mennessään. Olemme yöpyneet Hotel Pařízissa niin sanotun turistiajan ulkopuolella yhden kerran, mutta tämä ei kyllä jää viimeiseksi. 

Tästä hotellista tuli heti yksi suosikeistamme kaikista yöpymistämme hotelleista. Café Parisin pöydän tulppaanit


Aikaisemmin olemme vain piipahtaneet tämän hotellin kahvilassa muina Prahan reissuilla, siitä voit lukea tästä jutusta lisää, mutta nyt pääsimme nauttimaan itse hotellista ja sen vieraanvaraisuudesta.

Tätä paikkaa voimme suositella lämpimästi esimerkiksi häämatkalaisille, hääpäiviään viettäville tai muutoin vaan romanttista ja hyvää palvelua haluaville matkustajille. 

Eikä vähäpätöisimpänä voi pitää itse paikan luomaa tunnelmaa vanhan ajan henkeen.
Kuvaa kahvilastaTuristiajan ulkopuolinen hinta sai miehen varaamaan huoneen meille eräälle Prahan reissulle tästä luxusluokan viiden tähden hotellista. 

Normaalisti näistä huoneista saa pulittaa sievoisen summan, mutta sivuston Easytobook.com:in kautta mieheni bongasi kolme yötä edulliseen hintaan. Varaushan piti näin ollen heti tehdä.Sisätilojen kaunista porraskäytävääMieheni tekemä hotelli- ja matkavaraus oli yllätys minullekin. Meillä oli yhteinen loma-aika tulossa, mutta mitään erityistä sen suhteen ei oltu suunniteltu.

Loma tuli siis itselleni yllätyksenä ja hyvänä sellaisena : )

Pitänee siis melkein jättää nämä lomien varailut miehen hoidettaviksi, niin hieno oli tämä loma kaikin puolin !
Hotellin ulko-oven reunojen kaunista mosaiikkikoristelua


Näin siis tuo neljän päivän lomamme Prahassa sai hieman  + extraa tämän hotellin kautta, ja siksipä haluan nämä meidän kokemamme hyvät tunnelmat jakaa teidänkin kanssanne.


Kannattaa siis hotelleja varaillessaan katsoa useampaakin nettisaittia; joskus kohdalle voi kolahtaa helmi eli älä ohita näitä viiden ja neljän tähden hotelleja ainakaan turistisesonkien ulkopuolisella ajalla. Turistiajan ulkopuoliset ajathan ovat loka-marraskuu, sekä tammi-helmikuu. Näille ajanjaksoille löytyy kohtuuhinnalla hotelleja ihan näistä luxusluokan hotelleistakin.
Hotelli silloin ennen, mutta edelleen se on samanlainen


"Hotel Paříz on niin hieno, että meinasin lentää pyrstölleni. Niin valtavasti peilejä ja messinkikaiteita ja messinkisiä kynttilänjalkoja, että paikka muistutti kultaista palatsia. Ja kaikkialla punaisia kokolattiamattoja ja lasiovia kuin missäkin aateliskartanossa"

Näin Bohumil Hrabal kuvaa paikkaa kirjassaan "Tarjoilin Englannin kuninkaalle", miltä jugendhotelli Paříz näytti 1900-luvun alussa.
Hotellia tänäpäivänä
Hotelli näyttää suurinpiirtein varmasti samalta edelleen, ja se juuri tekee siitä ihanan. Eli jos haluat siirtyä vanhaan aikaan, keskelle ihanaa Art Nouveau-tyyliä, tämä hotelli on sinun valintasi. Piccolo kuljettaa laukkusi huoneeseen ja tekee mitä vain pyydät, hotellin henkilökunta on valmiina palvelemaan vain sinua, ja aamiainen on herkullisin mitä vain voi toivoa.

Sinä voit vain nauttia ja homma sujuu. Mitei hotellin ulko-ovien luona on keltaisen metrolinja B:n pysäkki (Tasavallan aukio). Lähietäisyydeltä löytyy mm. Palladium-ostoskeskus ja hotellista on vain kivenheitto Vanhankaupungin- ja Václavin aukioille. Sijainti on siis mitä parhain.


Huoneemme avainHotel Paříz vetää vertoja läheiselle Kunnantalolle eli Obecní dům:ille, sekä arkkitehtonisesti, että sisustukselliseti. Joskin tämän hotellin alkuperäisyys on säilynyt paremmin näissä yhteisissä tiloissa, kuin hotellihuoneissa.

Hotellin käytävät ja aulatilat ovat kauniit, myös ravintola ja kahvila vievät sinut sisustuksellisesti vanhaan aikaan.

Tarjoilu ja palvelu on erinomaista.


Huoneemme tuolit ja pöytä jugendlamppuineen


Meillä oli varattuna lomamme aikana aivan perushuone, mutta sekin riitti jo antamaan pienoista lisämaustetta lomaamme. Hotellin sänky oli mahtava: leveä ja hyväpatjainen, jossa uni tuli matkalaisten silmään ilman, että sitä piti erikseen havitella.Huoneemme sänky; uni maittoi päivän kaupungilla kiertäneitä


Seinällä oli taulu-tv ja kylpyhuoneessa valmiina odottamassa paksut ihanat pyyhkeet, kylpytakit &-tossut (hotellissa on sauna- ja uima-allasosasto käytössä hotellivieraille), sekä toalettitarvikkeet ja fööni.

Suihkusta vesi tuli kunnolla (siinäkin on muissa hotelleissa ollut puutteita) ja ihanat kylvyt iltaisin siivittivät matkalaiset raukeaan olotilaan.

Ikkunat aukesivat jos niin halusit (näissäkin on joissain hotelleissa puutteita) ja ilmastointi toimi moitteettomasti.


Kylpyhuoneesta löytyi amme, suihku ja muu tarvittava

Oma huoneistokäytävämme
Sarah Bernhard-ravintolan upea viini- ja shamppanjakaappi


Aamiainen sisältyi meillä tuohon huonehintaan ja se tarjoiltiin hotellin omassa, mainettakin niittäneessä ravintolatilassa nimeltä Sarah Bernhard. Info tähän näyttelijä/laulajaan suomenkielisenä tässä linkissä.

Aamiaispöytiin tarjoiltiin kahvit ja teet, muut lisäkkeet sai hakea itse; ja niitä riitti. Aina välillä tarjoilija kävi kysymässä, halusiko asiakas lisää kahvia tai teetä.

Erittäin hyvä palvelu.Hotellin sisäänkäynnin yläpuolen lippurivistö


Loppuiltapäivästä kun palasimme retkiltämme hotellille, kävimme huoneessamme hieman lepäämässä ja sitten siirryimme hotellin kahvilaan, Café Parisiin. Siellä nautimme parit drinksut ja lähdimme jälleen iltahämyssä kävelemään rakkaille Prahan Vanhankaupungin-, Josefovin- ja Malá Stranan kaduille.

Hotellille iltamyöhään päästyämme uni tuli kyllä heti.Minä hotellin edustalla illalla, illan kävelyiltä palaamassaKiitos miehelleni varauksesta ja ihanasta kokemuksesta ! Me tapaamme varmasti Hotel Paříz vielä, tämä ei jäänyt ainoaksi kerraksi.


Hotellin omat kotisivut löydät tästä englanniksi: http://www.hotel-paris.cz/en/Hotel Paříz

U Obecního domu 1,  Staré Město eli Vanhakaupunki, Praha 1 (karttalinkki tässä)


Hotel Paříz ja kahvilan oma nimikkokakkuLisäksi varauksia voit hotelliin tehdä näistä linkeistä, klikkaa:
Praha kutsuu sinua !


Katso ja vertaile eri vaihtoehtoja kun bongailet lentoja ja hotelleja kaikenlaisten nettisaittien kautta. 

Hinnoista nipistäville kaupunkiloma on edullinen juuri turistisesonkien ulkopuolella; silloin saat extraa, joka kannattaa pitää mielessä lomia suunnitellessa.Hotel  Paříz


Dobrý dovolená = Hyvää lomaa


SHARE:

3 kommenttia

 1. Metamorphis oli myös erittäin nice! =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki, kiitos!

  Jotenkin näin "tavallisena kansalaisena" kokee joskus, että "ei sovellu paikkaan ja aikaan". Ainakaan näihin ns. parempiin hotelleihin.

  Hotellitarjouksista puheenollen me ollaan yöytty mm. Suomen hotelli Kämpissä Helsingissä kuin herrat konsanaan, jossa palvelu oli samaa luokkaa kuin tässä hotellissa.

  Näihin tarjotuksiin kannattaa tarttua, jos vain hinta ja aika kohtaavat, ja kerrankin kokee tuntevansa olevansa ns. hyvässä hoidossa & palvelussa. Ihanaa, vaikkakin outoa (jos näin voisi sanoa).

  Once in your lifetime. Or maybe twice ; )

  VastaaPoista
 3. Or maybe third time lucky! =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig