2. maaliskuuta 2012

"Ten years with Václav Havel " by Ladislav Špaček

Ladislav Špaček, joka toimi edesmenneen presidentti Václav Havelin tiedottajana, on julkaissut muistelmateoksen. Kirjan nimi on "Deset let s Václavem Havlemn" eli "Ten years with Václav Havel". 


Ladislav Špaček - kuva täältä


"Lukijoille vilahtaa muistoja myös Havelin molemmista vaimoista, hänen ystävistään, sekä paikoista joissa Havel mielellään vietti aikaa, unohtamatta tietenkään Havelin hienoa työtä eri tahojen yhteistyön ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi", Špaček kertoo.

Kirjassa kuvataan miten Špaček ja Havel tapasivat, heidän yhteistyönsä alkutaipaleesta, yhteisistä ulkomaanmatkoista ja tietysti kirjailija kuvaa myös työtään Havelin tiedottajana. Kirjassa mainitaan mm. tunnelmia Havelin sairauden ajalta, sekä hänen nihkeästään yhteistyöstä nykyisen presidentti Václav Klausin kanssa. 
  
Špaček kuvaa laajasti Havelin ulkomaanmatkoja, joissa hän seurasi häntä. Kaksikko ehti vierailla yli 60 maassa. Kirjassa on kuvattu myös tapaamisesta Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin kanssa, hänen kuuluisasta illastaan Prahan Reduta- jazzklubilla, jossa Clinton soitti saksofonia.

"Havelilla oli kireä suhde Klausiin, nykyiseen presidenttiimme. Oli syviä ideologisia eroja näiden molempien osapuolten kesken", Špaček sanoi.
 
Špaček toimi Havelin tiedottajana vuosina 1992-2003.

Artikkeli juuri julkaistuun kirjaan liittyen, tosin tsekin kielellä, löytyy tästä

 
Havel, näytelmäkirjailija, entinen johtava toisinajattelija ja ensimmäinen kommunismin jälkeisen Tšekkoslovakian, ja myöhemmin Tšekin presidentti (1989-2003), kuoli 18. joulukuuta 2011, 75-vuotiaana.


Info: Prague Monitor

SHARE:

3 kommenttia

 1. Hei!

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta. En ainakaan vielä löytänyt Amazonista, mutta varmasti voimme ostaa kirjan viimeistään Prahasta toukokuussa.

  Mietin myös toista asiaa. Oletko koskaan itse varannut/tilannut lippuja ticketpro.cz kautta tai muun vastaavan lipunmyyjän kautta. Löysin eilen mielenkiitoisen konsertin, enkä tiedä uskallanko ostaa tai varata liput itse tällaisen sivun kautta.

  Cechomor-yhtyeellä on konsertti 15.5.2012 Lucerna - Velký sál:issa
  http://www.cechomor.cz/index.php?page=events&label_id=0&type=1

  Onko sinulla siis kokemuksia lippujen hankkimisesta Suomesta käsin?

  Hyvää viikonloppua
  Sonja

  VastaaPoista
 2. Itsellä ei ole kokemusta tuosta Ticketpron-sivuista ja lippujen tilaamisista. Oma ajatus kuitenkin on, että sivut ovat turvalliset, maksu tapahtuu luottokortilla ja liput tulevat e-ticket -muotoisina eli printattavina versioina antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  Tuo Ticketpro toimii muissakin maissa kuin vain pelkästään Tsekeissä, näin olen ymmärtänyt.

  Toivottavasti joku kokemuksen rintaäänellä vastaisi, miten lippujen tilaus ja käyttö on sujunut ; )

  VastaaPoista
 3. Hyvin toimii Ticketpro. Liput voivat olla tapahtumasta riippuen itsetulostettavat e-liput, tai ne noudetaan toimipisteestä tunnistenumeron ja passin kera. Esim. Rytirska-kadun turisti-info on yksi Ticketpron toimipisteistä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig