9. maaliskuuta 2012

Tuliaisia lapsille & lapsenmielisille
Monesti tuliaisten ostaminen jää viime tippaan, jolloin ne hankitaan lentokentän Tax free -myymälöistä äkkiä ja nopeasti. Joskus sitten ostos jälkeenpäin harmittaa, että olisipa ollut enemmän aikaa miettiä tarkemmin.

Prahan lentokentällä on hyviä ostospaikkoja, mutta tässä muutama varteenotettava myymälä  kaupungissa, joista on helppo ostaa tuliaisia lapsille, nuorille ja lapsenmielisille aikuisille ! 

Ota siis aikaa ja käy katsomassa tarjonta kulkiessasi Prahan kaduilla; tuliaisistakin tulee henkilökohtaisemmat ja ajatuksella annetut.Sparky´s osoitteessa Havířská 2, syyskuussa 2011


Sparky´s House of Toys

Lelujen taivas, jos näin voisi sanoa. Tämä on aarreaitta kaikenikäisille lapsille. Näitä myymälöitä on kaupungissa useita, mutta mainitsen tässä yhden, sillä se sijaitsee Václavin aukion läheisyydessä, ja tänne on matkaajan helppo piipahtaa näillä kulmin liikkuessaan Vanhankaupungin kaduilla:

Sparky´s House of Toys / Dům hraček Praha

Havířská 2, Staré Město eli Vanhakaupunki, Praha 1 (karttalinkki tässä)

Avoinna joka päivä klo 10 - 19.


 Games & Puzzles-liikkeestä löydät pelejä - kuva täältä


Games & Puzzles

Tässä vaihtoehto tuliaisten ostoon vähän isommille lapsille tai aikuisillekin. Tämä liike on erikoistunut kaikenlaisiin aivovoimistelua edellyttäviin palapeleihin, sekä muihin peleihin. Täältä voit ostaa vaikkapa käsin puusta tehtyjä hienoja labyrinttejä. Liike sijaitsee Václavin aukiolla:

Games & Puzzles

Václavské náměstí 38, Rokoko-pasaasi, Praha 1 (karttalinkki tässä)

Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 19, ja viikonloppuisin klo 11 - 16.Foxtoys-liike - kuva täältä


Foxtoys

Ja tämä taasen on perheen miesten kauppa: täältä löytää kaikennäköistä ja -mallista autoa, moottoripyörää, ja vekotinta; pieninä tosin: kyse on pienoismallikaupasta. Valikoimissa on edellisten lisäksi mm. formula-autoja, tankkeja ja lentokoneita. Sinne sitten päristelemään !

Fox Toys S.r.o. Modely Aut 

Na Příkopě 12, Nové Město eli Uusi puoli, Praha 1 (karttalinkki tässä)


Kuva täältä


McToy

Täältä löydät muovileluja 3 -10 vuotiaille lapsille. Kestää vesileikit ja hiekkakakut.

McToy

Na Příkopě 15, Praha 1 (karttalinkki tässä).

Avoinna maanantaista lauantaihin klo 9:30 - 20, sunnuntaisin klo 10 - 20.


Hračky

Aitoja tsekkiläisiä puuleluja myyvä liike Hradčanyn kaupunginosassa, linnakukkulalla. Nämä eivät ole tuontitavaroita, mitä saattaa löytää turisteille suunnatuista rihkamakaupoista. Tee matka ajassa taaksepäin ja vie tuliaisiksi jotain, joka on erilaista. Täältä löydät mm. soittorasioita ja eläinhahmoja, kolmipäisiä lohikäärmeitä ja moottoripyöriä. Kaupassa on myynnissä myös värikyniä ja piirustuspapereita orastaville taiteilijanaluille.

Hračky

Loretánské nám. 3, Hradčany, Praha 1 (karttalinkki tässä)


Pienoisrautateitä ja vaunuja - kuva täältä

U krále železnic 
Tämä on liike heille, jotka rakentelevat pienoisrautateitä. Ja jos ei vielä ole rakennellut, niin kun tänne astuu sisään, innostus harrastukseen saattaa alkaa kutittamaan. Sijainti on vehreässä Vinohradyn kaupunginosassa, mutta matka raitiovaunulla ei ole pitkä. Suuri valikoima vetureita, vaunuja, rataosuuksia, yms. Liike myös ostaa käytettyjä, ja myy niitä, joten edullisia ostoksia saattaa tehdä. Täällä myös korjaillaan rikkimenneitä vetureita ja vaunuja, eli huolto toimii.

U krále železnic

Mánesova 42, Praha 2 (karttalinkki tässä) 

(Vinohradská-kadulla kulkee raitiovaunu nro 11, jää pois pysäkillä Vinohradská tržnice‎, siitä on kävelymatka kauppaan)

Avoinna maanantaista lauantaihin klo 11 - 18, sunnuntaisin klo 9 - 12.

Infoan vielä kotisivuista, tässä linkissä.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Sparky´s on mahtava lelukauppa! Tarjonta aika samaa kuin täällä, mutta myös paljon Myyrä
    leluja. Kotvassa on myös lelukauppa Bambule josta olen tehnyt löytöjä. Myös My tavaratalossa (Tesco) on hyvä leluosasto. Meillä lapset odottavat jo kovin tuohon 4 kerroksiseen Sparky´s myymälään pääsyä taas kesällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos lisävinkeistä!

    Itsekin tuolla Sparky´ssä viihdyn hyvin, Myyrien keskellä ; )

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig