19. huhtikuuta 2012

Restaurant Essensia - Hienostuneisuutta ja harmoniaa

Tästä ravintolakokemuksestamme on kulunut jo jonkin aikaa, joten pahoittelen "huonoa muistiani", yritän parhaani ; )Essensian ruokalista ravintolan ulkopuolella


Tämän ravintolan ruokalistaa ollaan tosi useasti tiirailtu Malá Stranan katuja kulkiessamme ja näille kulmin päätyessämme. 

Ravintola Restaurant Essensia näyttää ulospäin kovasti loistokkaalta, ja tämä on saanut meidät kiertämään kaukaa paikan, emmekä ole pyrkineet sisään. Samassa rakennuksessa sijaitsee Hotel Mandarin Oriental, joka on viiden tähden hotelli. 

Valitettavasti näin "huonolla itsetunnolla" varustettuina turisteina olemme vain katselleet ruokalistoja ja huokailleet, kunnes erään kerran kun taas olimme ravintolan ulkopuolella, huomasimme heilläkin olevan ns. kolmen ruokalajin lounastarjouksen ja vielä aivan kelvolliseen hintaan. 

Ei muuta kuin selkä suoraksi, kunnon ryhti ja sisään vain !


Ravintolaa sisältä


Ravintolan eteisessä henkilökunta vie takkimme takahuoneeseen säilytykseen ruokailun ajaksi, ja sitten meidät ohjataan pöytään. 

Sulavaliikkeinen ja hyväkäytöksinen tarjoilija tekee puolestasi varmasti mitä vain (ainakin siltä tuntuu). 

"Oh, that´s very good choice Sir !", kuuluu enemmän kuin kerran, kun valitsee ruokia listalta. Myös minulle (naiselle) huomautetaan hyvistä valinnoistani listaa selatessamme: 


"That´s excellent choice lady. Very nice".

Kaipa tähänkin tottuisi ; ) Tunnen vain niin olevani näin hyvin palveltuna kovasti kovasti pieni ja pikkuruinen ....Ravintolaa sisältä


Ravintolan sisätilat ovat kauniit, vaaleat ja harmooniset. Ravintola on pääasiassa erikoistunut juuri Aasian alueen ruokiin ja ruokalajeihin, mutta hieman muutakin satunnaisesti listoilta löytyy.

Olemme vähän myöhäisiä lounasasiakkaita. Meidän kanssamme samaan aikaan lounastaa englantia keskenään puhuva pariskunta, jonka naispuolisella henkilöllä näyttää olevan Pradan laukku ja muutoinkin kalliimman puoleiset vaatteet. Miehellä on Vuitton-merkillä varustettu paksusta paperista tehty kassi kädessään; taitavat olleen ostoksilla. Eleet ovat suurpiirteiset ja puhe soljuu. 

Me pyrimme olemaan hieman hiljempaa ja rauhallisemmin, kuten ravintolan miljööseen mielestämme kuuluukin.
Ruokailuvälineistä löytyy myös puikot


Meitä kahta palvellaan kuin kuningasta ja kuningatarta, vaikka meillä on farkut ja neuleet. Täällä on ilmeisesti ymmärretty se, että jokainen maksava asiakas on se paras asiakas, tuli hän mistä hyvänsä ja oli hän kuka hyvänsä.

 "... and lady first", tarjoilija komentaa topakasti ja siirtyy viereeni kun alamme kertoa, mitä haluamme.

Jep, mulle passaa  : ) 
Valitsemme listalta juuri tuon kolmen ruokalajin lounasmenuun. Jokaisesta (alku-, pää- ja jälkiruoka) ruuasta on aina kaksi eri vaihtoehtoa asiakkaan valittavana. Lista vaihtuu viikoittain, joten pyrin muistamaan mitä söimme kuvien perusteella. Myös jos haluaa ruokailuunsa sopivat viinit, nekin saa pientä hintaa vastaan eli yksi valkoviini ja punaviini per ruokailija. 

Aivan aluksi tarjoilija tuo pöytäämme lämmitetyt kosteat pyyhkeet aitojen orkideojen siivittäminä käsien pesua/pyyhkimistä varten. 

Aivan ihana ele, jota voisi toteuttaa enemmänkin eri ravintoloissa !


Lämmin kostea pyyhe käsiä varten

Lämmin pyyhe edessä, ruokailuvälineet takana


Alkuruokana meillä molemmilla on Vietnamese pho (kuva alla) eli Vietnamilainen keitto. Sitä on melko runsaasti alkuruoaksi nähden. 

Keitossa on ankanlihaa, kasviksia, nuudelia ja mausteita, mutta lopulta keiton syötyämme voimme sanoneemme syöneemme "peruskiinalaisravintoloissa" paljon parempaa ja maustetumpaa keittoa; mitä se sitten kulloinkin on ollut.

Alkuruoasta kokemus jää hieman latteaksi, mutta palvelu pelaa edelleen täydellä kympillä, ellei enemmänkin. Prada ja Vuitton -pariskunta naurahtelee keskenään aina välillä pienen seinän takana, meistä vasemmalla.

Olomme alkaa tuntua hieman enemmän kotoisammalta ja suurimman osan tästä tunteesta tekee tarjoilijan läsnäolo: hän haluaa palvella, hoitaa ja pitää meistä huolta. 

"What do you think about that ?", hän kyselee, mutta hyvällä fiiliksellä ollaan, joten jäädään odottamaan seuraavaa ruokalajia.

Sitten pääruokiin. 


Miehen Thairuoka


Mies valitsee pääruuakseen jonkinlaisen Thai-ruuan, johon sisältyy maustettua riisiä, jotain tulista (toinen oikealta), itse liharuoka ja kastike. Tämä on oikein hyvää, hän kertoo. Maustetta riittää, ja ruuasta jää hyvä mieli.Oma kala-annokseni


Itse taas nautin kalasta usein ravintoloissa, koska sitä tulee kotona tehtyä vähemmän kuin liharuokia. Oma kalani on ihanan rapeaksi paistettu ja lepäsi herkullisen kastikkeen, ja risoton päällä. Nam. Hyvää oli !Jälkiruokani


Lopun huipentaa tietysti jälkiruoka. Oma jälkiruokani oli jotain makeaa ja ihania ohuen ohuita ananasrenkaita makean kastikkeen kera. 


Etualalla oma jälkiruoka ja esperesso, takana miehen Creme Brulee


Mies otti jälkiruoaksi Creme Bruleen ja molemmille tuli vielä Espressot. Hyvää oli, koimme olevamme täysinäisiä; kertakaikkisesti.

Ravintolasta jäi hyvä kokemus ja varmasti palaamme tänne vielä joskus; ainakin näin kolmen ruokalajin lounastarjousten kera.

Palvelu oli super-super hyvää. Tarjoilija teki paljon sen eteen, että viihtyisimme; ja tästä myös rahallisesti kiitimme häntä (niinkuin hyvästä palvelusta tuleekin kiittää). 

Palvelua ei tehty liian tungettelevasti, mutta siten, että asiakas kokee olevansa se ainoa maailmassa, jota juuri palvellaan.

Ihanaa. Suositellaan kyllä tätä paikkaa. Meille "taviksille" jäi hyvä mieli !


Restaurant Essensia

Nebovidska 1, Malá Strana, Praha 1 (karttalinkki tässä


Ravintola Essensian kotisivut löytyvät myös täältä, saman rakennuksen eli  Hotel Mandarin Oriental - takaa: (kotisivut tämän linkin takaa


Tätä paikkaa voisi suositella illallisruokailuun ja romanttiseen sellaiseen kahden kesken. Myös ehdottomasti, jos haluaa kokeilla sitä fine diningiä, tämä paikka sopii hyvin lounasvaihtoehdoksi hyvine kolmen ruokalajin lounasmenuineen.

Käykäähän vilkaisemassa tuota Essensian ulkopuolella olevaa menuuta kun näillä päin liikutte !


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig