12. toukokuuta 2012

Lyhyet uutispalat
Praha syyskuu 2009


Lyhyitä uutisia sieltä ja täältä .....  


Prahassa sijaitseva Marina-asuntoyhtiö jouduttiin evakuoimaan tänään lauantaina seiniin tulleiden halkeamisten vuoksi, kertoo Prahan Radio. Holešovicen kaupunginosassa sijaitsevan Marinan asukkaat kertoivat kuulleensa seinen halkeamisesta johtuvia ääniä ja paikalle hälytettiin pelastuslaitos lauantaiaamuna, joka totesi tilanteen vaaralliseksi. Vain pari viikkoa sitten eräästä toisesta rakennuksesta jouduttiin evakuoimaan 30 asukasta, koska sen talon tukirakenteet olivat taipuneet ja uhkasivat romahduttaa koko rakennuksen. Marinan talot ovat vasta juuri äskettäin valmistuneita ja sijaitsevat joen rannalla. (http://www.lexxus.cz/en/project-detail/113-prague-marina)

Yli 90%  tšekeistä ovat tyytymättömiä maan nykyiseen poliittiseen tilanteeseen kyselyn mukaan, joka toteutettiin huhtikuun jälkipuoliskolla. Kyselyssä havaittiin, että 58% vastanneista kertoi olevansa selvästi tyytymättömiä nykyiseen poliittiseen tilanteeseen, ja 34%  hyvin tyytymättömiä. Keskimääräinen tyytyväisyys nykyiseen poliittiseen tilanteeseen on laskenut matalimmalle tasolle mitä se on ollut pitkään aikaan, eikä kehitys näin ollen näytä suotuisalta. 


Praha syyskuus 2011
 

Poliisi etsi eilen perjantaina Prahassa autoa kuljettanutta miestä, joka uhkasi muita ajoneuvoja liikenteessä Těšnovin tunnelissa iltapäivällä. Poliisin mukaan mies ajoi harmaata Nissania hyvin aggressiivisesti ja ampui muutamia kertoja käsiaseella ilmaan. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa. 

Uusi tutkimus osoittaa, että Tšekin ilmansaasteiden on todettu alentavan hedelmöittymistä ja näin ollen pienentävän myös pariskuntien mahdollisuutta saada lapsia. Institute of Experimental Medicine tutki sukusoluja ja niihin liittyviä osa-alueita, ja tutkittavina olivat poliisit, jotka viettävät suurimman osan työpäivästään kaduilla. Tutkimuksessa todetaan, että poliisien hedelmällisyys laski varsinkin talvikuukausien aikana, kun mm. lämmityksistä ja pakokaasuista aiheutuvat ilmansaasteet olivat korkeimmillaan ilman epäpuhtausmittauksissa.

Prahan sää viilenee lähipäiviksi ja keskilämpötilan odotetaan olevan + 15 astetta. Pieniä sadekuurojakin on odotettavissa.


Uutsipalat: Praha Radio, Prague Monitor


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig