22. toukokuuta 2012

Voileipien taivas: Herkkumyymälä Jan PaukertTämä on paikka, jossa ehdottomasti kannattaa vierailla:  

Jan Paukert Lahůdkářství

Tarjolla on nimittäin herkullisia voileipiä, joita haluaisi maistaa ihan joka ikistä !

 
Jan Paukert herkkumyymälä vilkkaalla Národni-kadullaKyltti toukokuussa 2012


Jos aamupalasi jäi väliin tai iltapäivällä haluat hetken levähtää, suuntaa ihmeessä askeleesi tänne. Voileipien hinnat alkaen 21 korunaa eli noin 0,83 euroa. 

Itse leipä on ihanan maalaismaisen rapsakkaa ja tuoretta sekahiivaleipää, joka on päällystetty sitten kaikenlaisilla herkuilla.


Ihania voileipiä ihan joka lähtöön ja joka makuun ! (klikkaa kuvan päällä)


Paikka sijaitsee Národní-kadulla (osoite jutun lopussa). Tästä herkkupaikasta saattaa kävellä ohi sattumalta, joten ole tarkkana kun saavut kohdille. 

Heti liikkeeseen sisään astuessasi on oikealla puolellasi lasivitriini, jossa herkkuvoileipiä on. Siitä sitten vain valitsemaan. Vasemmalla puolella liikettä myydään kaikenlaista muuta herkullista kuten viinejä, marmeladia, makkaraa, pateita, pikkelsejä, yms. 

Joka kerran meitä on palvellut henkilö, joka ei puhu englantia, mutta hyvin olemme tulleet toimeen ja tietysti vitriinistä osoittamalla mitä haluaa, sen myös saa.

Valitut herkut maksetaan tähän ja sitten eteenpäin.

Suuntaa leivät maksettuasi eteenpäin, jossa sinua odottaa kahvilaosasto eli tila pöytiä tuoleineen. Täältä voit erikseen ostaa toiselta tiskiltä teet, kahvit, oluet tai vaikkapa lasillisen puna- tai valkoviiniä voileipiesi herkutteluun.


Herkkukaupan omaa viinivalikoimaa


Olemme tänne eksyneet ensimmäisen kerran aivan sattumalta muutama vuosi sitten. Sen jälkeen tänne on ollut aina pakko palata ihan joka reissulla.

Voileivät ovat noin reilun 10 - 12 cm pituisia ja päällysteineen ovat kyllä ihan oivan kokoiset herkutteluun eli ihan pikkuruisia suupaloja ne toki eivät ole.Miehen leivät toukokuun reissulla 2012


Yllä olevassa kuvassa on toukokuun 2012 reissun miehen valitsemat leivät: vasemmalla suolakurkkua, punasipulia ja riimihärkää, oikealla vuohenjuustoa, retiisiä ja makeaa hilloa.Oma vuohenjuustoleipäni


Itselleni valikoitui myös tuo vuohenjuustoleipä tällä reissulla, piste iin päällä oli leivän lopussa makea hillo, joka sopi yhteen hienosti vuohenjuuston kanssa.Meidän leivät


Kolme herkullista voileipää, kahvi, mehu ja lasi valkoviiniä yhteensä 255 korunaa eli 10 euroa (toukokuussa 2012). Ei paha : )


Kuva servietistä


Herkkumyymälä Jan Paukert on perustettu vuonna 1916 ja sillä on myös omat kotisivunsa nettimyymälöineen. Valitettavasti ne ovat vain Tsekin kielellä. Enkä tiedä, saisiko tuotteita ostetuksi netin kautta aivan tänne kotisuomeen asti, mutta ehkäpä : )

Sivuille pääset tästä: http://www.janpaukert.cz/

Voileipien päällystearsenaalia, näitäkin voi ostaa erikseen


Jan Paukert Lahůdkářství

Národní 981/17, Praha 1 (karttalinkki tässä)

Lähin raitiovaunupysäkki löytyy Kansallisteatterin kohdilta, Národni-kadulta, jossa menevät raitiovaunut 6, 9, 17, 18, 21, 22 ja yöratikka 91. Jää pois pysäkillä Národni divadlo eli teatterin edessä. Siitä on kivenheitto herkkumyymälään.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig