24. toukokuuta 2012

Žlutá Pumpá ja yksi absintti, kiitos !




Keltainen pumppu Zluta Pumpa -ravintolan edessä


Ravintola Keltainen Pumppu eli Žlutá Pumpá sijaitsee Vinohradyn kaupunginosassa. 

Tämä pikkuinen ravintola-baari on suosittu paikallisten ja turistienkin keskuudessa; siksipä iltaisin paikka on yleensä täyteen ahdettu ja puheensorina yltyy välillä melko kovaääniseksikin.

Pöytävaraus melkein kannattaa käydä tekemässä jo päivällä, jotta pääsee illalla nauttimaan talon antimista. 


Ravintolan kyltti


Žlutá Pumpá tarjoilee meksikolaista ruokaa. Ystävällinen henkilökunta ja värikäs tunnelma tekevät tästä paikasta monelle suosikin ensivisiitin jälkeen.


Ravintolan sisäänkäynti


Sanovat, että tässä baarissa tarjoillaan kaupungin parasta absinttia, vanhan reseptin mukaan tehtyä tujonekylläistä Bairnsfather Bitteriä. 

Tätä erikoista juomaa joi muuten myös näyttelijä Johnny Depp kuvaustauoillaan Prahassa, kuvatessaan elokuvaa From Hell. 
 

Bairnsfather Bitteriä valmistaa pikkuruinen Bairnsfather-tislaamo. Tässä heidän valmistamassaan juomassa tujonea on 35 mg/kg. Bairnsfatherin tunnuslause on: "Luo oma todellisuutesi". 

Jos haluat Žlutá Pumpássa juuri tätä absinttia, muista mainita sen nimi juomaa tilatessasi ja hyvällä onnella saatat saada ostettua myös pullon absinttia mukaasi.  

Žlutá Pumpássa absintti tarjoillaan jääpalojen ja veden kanssa. Jäät saavat aikaan kemiallisen reaktion juoman sisältämissä yrteissä ja muuttavat kirkkaan nesteen täten sameaksi. Voimakas värin vaihtuminen kerrotaan olevan hyvän absintin tuntomerkki. Sekaan kaadettava vesi taas pehmentää absintin makua.

Bairnsfatherin tislaamon omat kotisivut löydät tästä: http://www.bairnsfather.net/


Oven yläpuolinen ikkuna

 
Žlutá Pumpán omat kotisivut, vain tsekinkielellä, löydät tästä linkistä, ainakin juoma- ja ruokalistaa voi tarkastella etukäteen:

ruoka löytyy tästä linkistä, ja juomat tästä, lisäksi erikoisjuomat, kuten absintti, tässä.

Myös Czech Please-blogin Brewsta on käynyt paikassa tarkistamassa, miltä se on  vaikuttanut. Hänen postiviisen kommenttinsa Keltaisesta Pumpusta voit lukea tästä .



Žlutá Pumpa
Belgická 11, Praha 2, Vinohradyn kaupunginosa (karttalinkki tässä).

Raitiovaunut: Námesti Miru -aukiolla pysähtyvät seuraavat raitiovaunut: 4, 10, 16 ja 22. Siitä on pieni kävelymatka ravintolaan. Tai jää pois Francouzská-kadulla pysäkillä Jana Masaryka (ratikat 4 ja 22), tästä ehkä vähän lyhyempi kävelymatka kuin Námesti Mirulta.

Metro: Vihreän linja A:n pysäkki Námesti Miru. Kuten edellä, myös siitä pieni kävelymatka paikkaan.




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig