4. elokuuta 2012

Elokuun tärpit eläintarhaan!
Prahan eläintarhassa on tapahtumia miltei joka päivälle ja niistä tietoa saat Praha Zoon omilta kotisivuilta (linkki tässä). 

Kuva täältä


Eläintarhassa vietetään joka kuukausi ns. "Happy Mondays" - eli Iloisia maanantaipäiviä, jolloin tietyille erityisryhmille pääsymaksu on vain 1 koruna. Esimerkiksi jo menneen maaliskuun maanantaisin odottavat äidit pääsivät sisään kyseisellä pääsymaksulla. 

Tulevana joulukuuna (tiedoksi jo joulumatkalle suuntaaville) eläintarha veloittaa tuon yhden korunan maanantai-pääsymaksun kaikilta eli silloin mitään erityisryhmiä ei ole. Tuon maanantaipäivien erityisryhmälistan näet tästä linkistä kuukausien mukaan eroteltuna. 


Mutta tässäpä kuitenkin listattuna muutamat eläintarhan elokuun tärpit:

1. - 8.8. välisenä aikana järjestetään Eläinten olympialaiset. Kyse on eläintietovisasta. Pahoittelen, että en saanut selville minkälainen palkinto odottaa sitä, joka saa visasta hyvän tuloksen. Yrittää kannattaa aina. Tulokset julkistetaan eläintarhassa 12.8.

12.8. Viidensiä syntymäpäiviään viettävät afrikkalaiset Štětkounyt Morrise ja Mikeyho (kuva alla, en löytänyt suomenkielistä eläinselitystä lajille ).


 
13.8. vietetään muistopäivää suurelle tulvalle, joka pyyhkäisi Vltava-joelta eläintarhaan 10 vuotta sitten. Tulvien mukana menetettiin monia eläimiä. Mitä tulvat toivat ja mitä mennessään veivät vuonna 2002, siitä kerrotaan tällöin.

19.8.  Iso emulintu Kašík viettää 25-vuotispäiväänsä. Juhlapäivää juhlistetaan eläintarhassa.

25.8. Eläintarhassa on mahdollisuus pelata hauskoja pelejä.


Opastetut iltakävelyt eläintarhassa järjestetään elokuussa joka perjantai ja lauantai klo 20:30, 21:00 ja 21:30. Kävelyille pitää varata osallistuminen ja se tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pr@zoopraha.cz

Lisäksi 5, 12, 19 ja 26. elokuuta eläintarhassa järjestetään pienimuotoisia klassisen musiikin konsertteja klo 13 alkaen. 

 
Prahan ihanat pikkuapinat, syyskuu 2010Mukava on katsella myöskin eläinten ruokintaa ja tästä linkistä näet kellonajat kullekin eläinlajille, joiden ruokintaa voit mennä seuraamaan.

Tässä vielä lopuksi ote Praha Zoon eläimistä, YouTubesta. Filmin on tehnyt "michalkovy":

SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei

    Eläintarha oli todella näkemisen arvoinen. Lajimäärä on valtava ja ympäristö mahtava. Eläimetkin tuntuvat viihtyvän.... kannattaa käydä. Sinne taitavat suomalaistkin löytää, koska suomea kuuli siellä täällä....kuten muuallakin Prahassa.

    VastaaPoista
  2. Praha Zoo on kyllä käymisen arvoinen paikka. Itse ei ole tullut käytyä siellä koskaan talvikautena, vaikka joulun alla monesti Prahassa ollaankin käyty. Hiljaisempaa silloin siellä on, mutta sekin pitäisi käydä kokemassa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig